Àrees i serveis | BENESTAR SOCIAL

Dona i Igualtat

Informació, tràmits i impresos

PROGRAMA ESTIU CONCILIA 2022
Punt Violeta

Per motiu de les festes patronals d’Albal, s’instal·larà un Punt Violeta al Parc La Balaguera des del dia 23 fins al 27 de juliol de 2022. Tot això amb la finalitat de brindar un espai segur de suport, atenció i assessorament, a més de conscienciar a veïns i veïnes sobre la importància del respecte, el consentiment i el desig en les relacions afectiu-sexuals.

Per aquest motiu, es dinamitzarà el Punt Violeta, de 22:00 a 4:00 de la matinada, amb dinàmiques de sensibilització i marxandatge, a més d’estar a disposició de la ciutadania enfront de casos d’assetjament o agressió sexual.

Campanya 'NOMÉS SÍ ÉS SÍ'

Des de la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Sud, amb el suport de la Unitat d’Igualtat d’Albal, llança aquest estiu una campanya contra l’assetjament sexual als espais públics, sota el lema “Només sí és sí” i “per unes festes lliures d’agressions sexistes”.
La iniciativa està especialment enfocada a les festes patronals, on es repartiran cartells, fullets i polseres per a conscienciar sobre aquesta problemàtica, a través del Punt Violeta.
A més, a través del codi QR es podrà accedir a una formació online sobre l’assetjament als espais públics, la qual té com a objectius principals saber identificar l’assetjament sexual i adquirir eines per poder fer-li front. El curs es realitzarà a través de la plataforma Moodle, estarà disponible durant tot l’estiu, i una vegada completat s’obtindrà un certificat.

Diagnòstic I Pla Municipal d'Igualtat d'Albal

La Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament d’Albal està elaborant el I Pla Municipal d’Igualtat entre dones i homes, per tal d’avançar cap a la igualtat real i efectiva entre sexes, i previndre qualsevol violència masclista.

Per este motiu, en el marc del diagnòstic del citat pla i amb l’objectiu de conéixer els valors i les actituds que veïnes i veïns d’Albal tenen en relació amb la igualtat de dones i homes, et convidem a emplenar el següent qüestionari.

L’enquesta és totalment anònima i solament ocuparà 5 minuts del teu temps. Esta estarà disponible des del 5 fins al 18 de setembre de 2022 (s’amplia el termini fins al 25 de setembre), i pots accedir a ella mitjançant el codi QR del cartell o a través d’este enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyn75i44VbrXEt1FWwvVqK7Gi_8eNWeg_I241C_yfpc7jIBQ/viewform?usp=sf_link

A més, emmarcada en este diagnòstic, s’organitzen dues reunions grupals o “focus group”, una dirigida a persones treballadores referents de les diferents àrees municipals, i l’altra dirigida a les associacions d’Albal.

Esta última tindrà lloc el dimecres, 5 d’octubre de 2022, a les 18:30 hores a la Casa de la Cultura.

Si pertanys a una associació, uneix-te al focus group com a representant, a través del telèfon 663 966 389 o del correu igualdad@albal.es.

Participa i contribueix a la igualtat en Albal!

Campanya 'Ni un puter més'
Per motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones, el 23 de setembre, s’ha dissenyat la campanya #NiUnPuterMés per a sensibilitzar a la ciutadania, al voltant d’un greu problema social que esclavitza a milions de dones i xiquetes per tot el món, sent el 92% de les víctimes d’explotació sexual.
 
L’Ajuntament d’Albal reafirma el seu compromís cap a la lluita contra la prostitució i la violència exercida contra les dones, a través de la ja coneguda com a ‘ordenança de la dignitat’.
 
La campanya posa l’accent en un dels eixos fonamentals de l’educació afectiu-sexual: el consentiment. Les relacions sexuals sempre han de ser desitjades, i s’ha de posar el focus en el respecte, l’empatia i la comunicació, entre altres.
Esta iniciativa es mobilitzarà el 23 de setembre, especialment entre la població jove. L’I.E.S. Albal serà emplaçament important de la campanya, amb activitats dirigides cap a l’alumnat.
 
Així mateix, l’Ajuntament d’Albal posa a la disposició de la ciutadania diverses vies de contacte de recursos especialitzats, com a punts d’atenció i assistència, amb la finalitat de crear un teixit d’eines que pas a pas ajuden a l’erradicació de la violència de gènere i masclista.
 
III Marxa pobles contra la violència masclista

Este any continua la marxa de pobles contra la violència masclista. En este cas, la tercera edició, la qual tindrà lloc el diumenge, 27 de novembre de 2022.

El punt de partida serà la Plaça del Jardí, i s’informarà més endavant de l’horari i la programació. Però ja pots demanar la teua camiseta, abans del 20 d’octubre, a través del telèfon 663 966 389 o del correu igualdad@albal.es, indicant el teu nom, un telèfon de contacte i la talla.

No et quedes sense ella!

Curs defensa personal feminista 2022
Obrim inscripcions per al curs de defensa personal feminista de 2022, adreçat a xiques i dones d’Albal a partir de 14 anys. Este curs tindrà una duració de 8 hores, repartides en els següents dimecres: 26 d’octubre; 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre; 14 i 21 de desembre.
 
L’objectiu principal del curs és aconseguir que les dones adquirisquen eines bàsiques d’autodefensa física i mental enfront de les violències masclistes. Tot això a través de l’empoderament, creant un espai de xarxa i sororitat.
 
És gratuït i té un aforament limitat a 20 persones.
 
Cal inscriure’s enviant un missatge al 663 966 389 o a igualdad@albal.es.
*IMPORTANT: Les menors d’edat hauran d’enviar una autorització firmada per part de la mare, el pare o la persona tutora.
 
Programació Novembre 2022. Per l'Eliminació de les Violències cap a les Dones

A continuació, pots consultar la programació de novembre de 2022, en referència a la prevenció i erradicació de les violències masclistes.

Per a inscriure’t pots utilitzar els codis QR, o bé escriu-nos a igualdad@albal.es o al 663 966 389 (envia un WhatsApp o telefona).

 

Monòleg 'No solo duelen los golpes'. Pamela Palenciano

L’actriu, comunicadora i activista Pamela Palenciano (@pamelapalenciano), a través de l’humor àcid, la ironia, el drama i interactuant amb el públic, ens connecta amb la seua vivència personal: una relació que es torna violenta i masclista.

El monòleg tindrà lloc el dijous, 17 de novembre de 2022, a les 18:00 hores, a la Casa de Cultura.
Està dirigit al públic en general, i especialment a joves a partir de 13 anys. Les places són limitades.
Les inscripcions es fan a través del QR o d’este enllaç: https://forms.gle/LFWA1gJxi8rYAJz47
 
Programa 'Canviant el focus'. Parlem de masculinitats i sexualitat
Segons l’ONU, més del 90% dels consumidors de prostitució són homes. Concretament a Espanya el 39% ha pagat alguna vegada per sexe.
Et sents representat com a home?
Que és el que et fa a tu home?
Explica-ho en “Canviant el focus” els dies 8,15, 22 i 29 de novembre de 17.30 a 18.30 en el Casal Jove d’Albal.
Reflexionarem sobre la sexualitat, la masculinitat i la socialització de gènere. T’apuntes?

Les inscripcions són a través del correu igualdad@albal.es

Enquesta de conciliació

Tens filles o fills menors de 16 anys?

Volem conéixer les teues necessitats respecte a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. Per este motiu, hem preparat esta enquesta breu i anònima, per tal d’adequar al màxim les actuacions conciliadores a les necessitats i demandes d’albalenques i albalencs durant l’any 2023. Este projecte pretén afavorir la conciliació prestant serveis o activitats gratuïtes dirigides a xiquetes, xiquets i adolescents de fins 16 anys.

#AlbalConcilia es desenvolupa en el marc del Pla Corresponsables, finançat amb fons de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat.

Esperem la teua resposta abans del 31 de desembre de 2022.

Gràcies per la teua participació!

PROGRAMACIÓ MARÇ 2023

Com que s’apropa el mes de març, i amb ell, el Dia Internacional de les Dones (8 de març), hem preparat esta programació.

Tot això amb la finalitat de promoure la igualtat real i efectiva de dones i homes, a més de visibilitzar les dones en diferents àmbits.

Per a més informació, pots contactar amb Igualtat a través del telèfon/ WhatsApp 663 966 389 i el correu igualdad@albal.es

Impresos i enllaços a Seu electrònica

Atenció Municipal d’Informació Ciutadana

REGISTRES I SOL·LICITUDS

Plaça del Jardí, 7. Ajuntament d’Albal – Planta baixa
Tel: 96 126 00 56 · Fax: 96 127 08 61

Cita prèvia
Seu electrònica

Descripció

La igualtat de dones i hòmens és un dret fonamental per a totes les persones i constituïx un valor d’importància central per a la democràcia. A fi que es complisca plenament este dret, no és suficient amb què es reconega legalment, sinó que a més s’ha d’exercir efectivament i de manera transversal per mitjà de polítiques públiques d’igualtat.

L’Alcalde i la Regidoria d’Igualtat, volen posar de manifest el compromís explícit a tota l’organització municipal, en l’establiment i desenvolupament de polítiques que integren la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i hòmens, sense discriminar directa o indirectament per raó de sexe, així com en l’impuls i foment de mesures per tal d’aconseguir la igualtat real en la nostra organització, com un principi estratègic de la nostra política corporativa i de Recursos Humans, d’acord amb la definició del citat principi que estableix la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva entre dones i hòmens.

 

Què fem?

Les principals línies d’actuació de l’àrea d’igualtat són:

  • Prevenció i detecció de les violències masclistes a través d’accions formatives i d’altres.
  • Sensibilització i promoció de la igualtat de dones i homes.
  • Foment de la conciliació personal, familiar i laboral mitjançant la corresponsabilitat.
  • Atenció i assessorament sobre recursos i accions relacionades amb la igualtat i la violència de gènere i masclista.

Comissió Tècnica d’Igualtat

A fi de guanyar en eficiència en tota l’activitat de preparació del pla i garantir que el procés de disseny i elaboració del lI Pla d’Igualtat d’Ajuntament d’Albal siga un document de consens i representatiu de totes parts i de tota la plantilla, es crea la Comissió Tècnica d’Igualtat, la qual en la seua composició intenta adoptar un equilibri social.