Personal adscrit: Coordinadora: Leticia Ricart Casas. Treballadora Social: Inmaculada Ruiz Ricart. Treballadora Social: Carmina Vila Gimeno. Treballadora Social: Raquel Vera Casas. Treballadora Social: Ana Garcés Costa. Educador Social: Pedro Costa Mora.
Programa de Prevenció i Intervenció de l'Absentisme Escolar
El Programa de Prevenció de l’Absentisme Escolar establix un conjunt de mesures protocol·litzades que permeten oferir una resposta ràpida i eficaç al problema de l’absentisme. L’objectiu és garantir la continuïtat i regularitat de l’educació dels menors. Este programa està coordinat amb la resta de municipis de L’Horta Sud, així com amb la fiscalia de menors, la qual cosa li conferix una major entitat i capacitat d’execució que facilita les actuacions sobre la problemàtica absentista.
Per al correcte desenvolupament existix una Comissió d’Escolarització formada pel regidor d’Educació, els/les caps d’estudi dels centres educatius (CEIP, CC i IES), el Departament de Serveis Socials, la Policia Local, el Gabinet Psicopedagògic i el Departament d’Educació.
El programa complet i el tríptic informatiu es presenten a continuació.
Des de l’Ajuntament d’Albal s’ha desenvolupat un pla denominat ALBAL INCLOU guiat per la preocupació de contribuir, en la mesura de les disponibilitats municipals, a tres grans drames actuals: ocupació, vivenda i alimentació de les famílies.
Termini de presentació de sol·licituds des del dia següent a la publicació del edicte al BOP. Sol:licituds des del dia 3 de maig fins el dia 30 de novembre de 2023.
Ajudes en matèria de Prestacions Bàsiques de Servicis Socials 2023
Ajudes en matèria de Prestacions Bàsiques de Servicis Socials 2023.
Termini de presentació de sol·licituds des del dia següent a la publicació del edicte al BOP. Presentació de sol·licituds des del día 30 de març de 2023 fins el día 30 de novembre de 2023.
Subvencions associacions sense ànim de lucre i ONG’s 2023
La present convocatòria té com a objecte la concessió d’ajudes per a col·laborar en els gastos que ocasionen les distintes activitats a desenrotllar per les associacions sense ànim de lucre i Ong’s, referits a projectes de promoció i desenrotllament social.
Primer. Beneficiaris
Tindran la consideració de beneficiàries les Associacions sense ànim de lucre i ONG’s per a dur a terme projectes de promoció i desenrotllament social.
Segon. Finalitat i objecte de les ajudes
La present convocatòria té com a objecte la concessió d’ajudes per a col·laborar en els gastos que ocasionen les distintes activitats a desenrotllar per les associacions sense ànim de lucre i Ong’s, referits a projectes de promoció i desenrotllament social, realitzades durant l’any 2023.
S’entendrà a este efecte com a projecte de promoció i desenrotllament social tota aquella proposta d’activitat o programa d’activitats d’arrel social, referits a projectes de promoció, com són:
Activitats educatives en Centres Escolars.
Atenció a persones amb discapacitat.
Acolliment de Menors
Atenció a malalts afectats de determinades patologies.
No es concediran subvencions per a inversions en infraestructures, obres o condicionament de locals destinats a la realització d’estos programes o projectes, ni despeses derivats d’activitats gastronòmiques.
Tercer. Bases reguladores
Resolució d’alcaldia nª 2023/2265 de 22 de noviembre de 2023, CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS DESTINADES A ASSOCIACIONS SENSE ÀNIM DE LUCRE I ONG’S DE l’EXERCICI 2023.
Quart. Dotació pressupostària
La quantia global màxima de les ajudes serà de cuatre mil dos-cents Euros (4.200,00 Euros), amb càrrec a l’aplicació pressupostària 410.2311.480401 (PROMOCIÓ SOCIAL: SUBVENCIONS ASSOCIACIONS SOCIALS) del pressupost vigent de l’Ajuntament.
Cinqué. Termini de presentació de sol·licituds
El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies naturals comptats a partir de l’endemà a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de la pertinent convocatòria.
Ordenança Reguladora del Servici d'Ajuda a Domicili
El servici públic d’ajuda a domicili, regulat per esta ordenança, tenen com a objecte la prevenció i l’atenció de situacions de necessitat personal en l’entorn de la llar familiar.
Esta convocatòria té com a objecte la concessió d’ajudes a persones amb discapacitat igual o superior al 33% així mateix es podrà concedir a l’alumnat d’educació primària amb necessitats educatives especials sense certificat de discapacitat amb un informe previ justificatiu elaborat pel gabinet psicopedagògic municipal o SPEE del centre educatiu.
El termini de presentació ordinari de les sol·licituds serà de 15 dies naturals, a comptar de l’endemà a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província.
Concessió de Subvencions en matèria d'inserció social any 2023 (Conveni Fundació Caixa Rural d'Albal)
La subvenció té com a finalitat la promoció d’activitats per a millorar el benestar de les famílies d’Albal.
El termini de presentació serà des de l’endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de la pertinent convocatòria, des de el dia 19 de juliol fins al 30 de novembre de 2023.
CONVOCATÒRIA DE L’AJUDA PER NAIXEMENT, ACOLLIMENT O ADOPCIÓ A TRAVÉS DEL “XEC BEBÉ” EXERCICI 2023
Beneficiaris
Tindran la consideració de persones beneficiàries les famílies, adoptants o acollidores de xiquets i xiquetes, titulars del llibre de família en el qual figure registrat el seu naixement o adopció, o les famílies acollidores de menor (de duració superior als 6 mesos) que complisquen els requisits que s’establixen en la convocatòria i en la Llei 28/2003, General de Subvencions.
DOTACIÓ INDIVIDUAL:
La quantia individual màxima d’ajuda, de pagament únic, serà de 300 euros, per a cada criatura naixcuda, adoptada o acollida.
Termini de presentació de sol·licituds
El període de presentació de sol·licituds serà des de l’endemà a la publicació de la convocatòria de les bases en el BOPV fins al dia 31 d’octubre de l’any en curs (inclusivament) i haurà de ser abans dels 9 mesos posteriors al naixement, adopció o acolliment.
Presentació de sol:licituds des de el día 24 de maig fins al día 31 d’octubre de 2023.
Pla estratègic zonal de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Albal
El Pla estratègic zonal de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Albal correspon a la planificació de serveis socials establida en la Llei 3/2019, de 18 de febrer, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana
Aquest Pla tindrà caràcter integral i determinarà les línies d’acció estratègica del sistema i les directrius de la política en aquesta matèria, així com els objectius prioritaris i accions corresponents als diferents programes que es presenten.
La duració del Pla serà de quatre anys, establint-se així una temporalitat de 2023 a 2026 i s’atindrà als serveis i programes establits en el contracte programa signat entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Albal.
La primera part del Pla correspon al Diagnòstic actual dels Serveis Socials del municipi d’Albal, de manera que es fa referència al context demogràfic, als indicadors de pobresa i risc d’exclusió i a necessitats socials de la població. Així mateix, es fa referència a la intervenció i organització actual de l’atenció primària de serveis socials.
D’aquesta manera, se sol·licita la participació de la ciutadania per a la valoració de la situació actual i posterior diagnòstic social, mitjançant l’emplenament de la següent ENQUESTA:
Descripció dels objectius i funcions del Departament
Els Serveis Socials són un conjunt de recursos i actuacions per a previndre la marginació i promoure la integració de les persones o famílies que, per raó de dificultats econòmiques, de falta d’autonomia personal, de discapacitats o de marginació social, necessiten l’ajuda i la protecció social. A Albal, s’implanten els Serveis Socials en 1992. La llei atorga als ajuntaments, principalment, competència sobre els servicis d’atenció primària, que inclouen l’atenció social polivalent (atenció individual i familiar, detecció i prevenció de l’absentisme escolar, atenció a la infància i adolescència en situació de risc, etc.), així com l’atenció social domiciliària per als sectors de tercera edat i minusvàlids (principalment sense recursos suficients i que viuen sols). L’atenció primària inclou el Programa d’Emergència Social per a ajudes econòmiques específiques i urgents. Entre les accions més freqüentment realitzades es troben:
Informació, orientació i assessorament als ciutadans i col·lectius, sobre els drets i recursos socials existents.
Ajuda a domicili, l’objectiu del qual és facilitar la permanència de l’individu al medi habitual, a través de la prestació de servicis de caràcter domèstic, social, personal o educatiu.
Servei d’acollida. Este servei atendrà amb caràcter immediat les necessitats bàsiques, de forma temporal o permanent, de les persones necessitades de llar o amb greus problemes de convivència, atenent les emergències socials o individuals.
Gestió de les ajudes econòmiques i el seguiment en l’àmbit del seu territori.
Prestacions inespecífiques que, pel seu nivell primari, puguen ser satisfetes sense necessitat de la derivació a un servici especialitzat.
Servici Especialitzat d’Atenció a Família i Infància (SEAFI)
El SEAFI és un servici especialitzat en l’atenció a la família que oferix suport psicològic i educatiu a les famílies que tenen conflictes en les seues relacions familiars
Els programes específics que componen el SEAFI són:
Intervenció amb famílies en situació de risc.
Orientació i mediació familiar.
Suport a famílies monoparentals.
Suport a famílies en el si del qual es produïx violència.
Intervenció en famílies amb menors en situació de guarda i/o tutela administrativa.
El SEAFI el desenvolupa un equip de professionals especialitzats en l’àmbit familiar, compost per una psicòloga i una treballadora social.
Per a accedir al SEAFI han d’acudir a:
Departament de Servicis Socials municipal.
Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana.
Ubicació i horari: Centre Polivalent. C/ Mestre Ramón Sanchis Rovira, 9 Telèfon 96 122 05 04 Ext. 224
Programa de Benestar Infantil (PEBI)
El Programa de Benestar Infantil és un servici centrat en la promoció del benestar infantil, potenciant el seu desenvolupament psicològic i emocional, i proporcionant als pares una guia en la seua tasca educadora.
Va dirigit a la població infantil, amb edats compreses entre els tres i vint-i-quatre mesos, i als seus pares i mares.
El Programa de Benestar Infantil el desenrotlla un equip de professionals especialitzats en la infància i les relacions familiars, compost per una psicòloga.
Per a accedir al programa han de demanar cita prèvia.
Ubicació i horari: Centre Polivalent. C/ Mestre Ramón Sanchis Rovira, 9 Telèfon 96 122 05 04 Ext. 240
Programa Major a Casa
Beneficiaris:
MAJORS DE SEIXANTA-CINC ANYS, DEPENDENTS LLEUS O MODERATS. MAJORS DE SEIXANTA ANYS O DISCAPACITATS, AMBDÓS CASOS DEPENDENTS QUE CONVISQUEN AMB EL MAJOR DE SEIXANTA-CINC ANYS.
Servicis:
MENJAR DE MIGDIA, QUE S’ENTREGARÀ DE DILLUNS A DISSABTE (QUE S’ENTREGARÀ PER A DISSABTE I DIUMENGE). SERAN DIETES EQUILIBRADES, QUATRE DIFERENTS: NORMAL, RÈGIM, DIABÈTICS I TRITURADA. SERAN DIETES PERSONALITZADES EN FUNCIÓ DE L’INFORME MÈDIC I DELS GUSTOS DE LA PERSONA MAJOR. NETEJA DEL DOMICILI UNA HORA I MITJA, DOS DIES A LA SETMANA. S’ENTREGARÀ A CADA USUARI/ÀRIA: TRES JOCS DE LLENÇOLS I TRES DE TOVALLES, DELS QUALS, UN SE L’EMPORTARAN SETMANALMENT PER A NETEJA.
Sol·licituds:
Departament de Servicis Socials, PREVIA PETICIÓ DE CITA TELÈFON: 96.122.05.04
Servei Municipal d’Atenció a la Dependència
La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Albal disposa des de setembre de 2007 d’un Servei d’Atenció a la Dependència subvencionat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per al desenvolupament de la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal Atenció a Persones en Situació de Dependència.
La Llei 39/2006, en vigor des de l’1 de gener de 2007, de Promoció de l’Autonomia Personal Atenció a Persones en Situació de Dependència té com a objectiu atendre les necessitats de les persones que, per trobar-se en situació d’especial vulnerabilitat, necessiten ajuda per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària.
La dependència es presenta quan les persones per raons derivades de l’edat, la malaltia o la discapacitat, i lligades a la falta o a la pèrdua d’autonomia física, mental, intel·lectual o sensorial, necessiten de l’atenció d’una altra o d’altres persones o ajudes importants per realitzar activitats bàsiques de la vida diària o, en el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, d’altres suports per a l’autonomia personal. (Art. 2.2 de la Llei de Dependència).
La Llei establix tres graus de dependència: grau 1 dependència moderada, grau 2 dependència severa i grau 3 gran dependència. Cadascun d’estos graus es classificarà en dos nivells en funció de l’autonomia de les persones i de la intensitat de la cura que requerixen.
Les funcions del Servei Municipal d’Atenció a la Dependència són:
Informació i assessorament tècnic en matèria d’atenció a les persones en situació de dependència.
Suport a la ciutadania en la tramitació de les sol·licituds, i si escau, requeriments.
Elaboració de l’Informe Social al domicili en el qual visca la persona sol·licitant (document tècnic que recull les expectatives familiars i la valoració de la millor atenció segons la situació de dependència que presenta la persona).
Negociació i proposta del Programa d’Atenció Individual de les persones en situació de dependència.
Seguiment de les prestacions i serveis assignats a les persones en situació de dependència.
Els serveis i prestacions que s’ofereixen dins del catàleg de la Llei 39/2006, són:
Servei de Prevenció i Promoció de l’Autonomia Personal.
Servei de Teleassistència.
Servei d’Ajuda a domicili.
Centre de Dia.
Centre de Nit.
Centre d’Atenció Residencial.
Prestació econòmica vinculada al servei.
Prestació econòmica per a cures en l’entorn familiar i suport a cuidadors/as no professionals.
Prestació econòmica d’assistència personal.
El Servei d’Atenció a la Dependència de l’Ajuntament d’Albal treballarà conjuntament amb l’equip base de Serveis Socials, ja que des d’esta Regidoria de Benestar Social ja es desenvolupa serveis que s’emmarquen dins del Pla d’Actuació de la Llei de Dependència.
HORARI D’ATENCIÓ
Dimarts i dimecres de 8.00h a 14.30h amb Cita Prèvia Centre Polivalent situat al C/ Mestre Ramón Sanchis Rovira, 9 i 11 Telèfon: 961220504
Pla d’Atenció Integral al Major
En l’actualitat, el procés d’envelliment de les poblacions està ocasionant una sèrie de canvis d’índole psicosocial en el conjunt de la població. Unit a la prolongació de l’esperança de vida, s’acompanyen situacions de dependència que requerixen de certs tipus d’ajuda per a dur a terme les activitats de la vida diària. L’aparició de malalties invalidants (demències senils, malaltia de Parkinson, artrosi degenerativa) està donant lloc a determinats problemes en l’àmbit familiar pel fet que no saben com fer front a la cura que requerix este tipus de persones. En l’actualitat, l’atenció al col·lectiu de tercera edat requerix una sèrie de canvis a fi de millorar la qualitat de vida nostres majors. Es fa necessari proposar determinats programes de promoció de la salut a fi d’arribar a una edat avançada en condicions òptimes.
EL Pla d’Atenció Integral al major es desenvolupa a través de les accions següents:
Programa de Sensibilització Ciutadana davant del problema de l’envelliment.
Programa d’Atenció Psicosocial dirigit a persones majors i les seues famílies.
Tallers de promoció de la salut en persones majors.
ELS TALLERS SÓN TOTALMENT GRATUÏTS
Informació: Departament de Servicis Socials, telèfon 96.122.05.04
Resum de privacitat
Aquesta web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema en el teu navegador i realitza funcions com ara reconéixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.
Cookies estrictament necessàries
Són necessàries perquè el lloc web funcione i per aqueix motiu no cap la seua desactivació. En general, només es configuren en resposta a les seues accions realitzades en sol·licitar serveis, com establir les seues preferències de privacitat, iniciar sessió o completar formularis. Pot configurar el seu navegador per a bloquejar o alertar sobre aquestes cookies, però algunes àrees del lloc no funcionaran. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació d'identificació personal.
Si desactives aquesta *cookie no podrem guardar les teues preferències. Això significa que cada vegada que visites aquesta web hauràs d'activar o desactivar les cookies de nou.
Cookies de tercers
Aquesta web utilitza Google *Analytics per a recopilar informació anònima tal com el nombre de visitants del lloc, o les pàgines més populars.
Deixar aquesta *cookie activa ens permet millorar la nostra web.
Per favor, activa primer les cookies estrictament necessàries perquè puguem guardar les teues preferències!
Política de cookies
Este lloc web, igual que la majoria dels llocs en Internet, usa Cookies per a millorar i optimitzar l’experiència de l’usuari.
A continuació, trobarà informació detallada sobre què són les Cookies, quin tipus de Cookies utilitza este lloc web, com pot desactivar-les en el seu navegador i com bloquejar específicament la instal·lació de Cookies de tercers.
1. Què són les Cookies?
Les Cookies són arxius que els llocs web o les aplicacions instal·len en el navegador o en el dispositiu (per exemple; smartphone, tablet o televisió connectada) de l’usuari durant el seu recorregut per les pàgines del lloc o per l’aplicació, i servixen per a emmagatzemar informació sobre la seua visita.
Com la majoria dels llocs en internet, este lloc web utilitza Cookies per a:
Assegurar que les pàgines web poden funcionar correctament.
Emmagatzemar les preferències, com l’idioma que ha seleccionat o la grandària de lletra.
Conéixer l’experiència de navegació de l’usuari.
Recopilar informació estadística anònima, així com quines pàgines ha visitat l’usuari o quant temps ha romàs en el lloc web.
L’ús de Cookies permet optimitzar la navegació, adaptant la informació i els servicis oferits als interessos de l’usuari, per a proporcionar-li una millor experiència sempre que visita el lloc web.
Este lloc web utilitza Cookies per a funcionar, adaptar i facilitar al màxim la navegació de l’usuari.
2. Tipologia, finalitat i funcionament
Les Cookies, en funció de la seua permanència, poden dividir-se en cookies de sessió o permanents. Les primeres expiren quan l’usuari tanca el navegador. Les segones expiren quan es complix l’objectiu per al qual servixen (per exemple, perquè l’usuari es mantinga identificat en el lloc web) o bé quan s’esborren manualment.
Addicionalment, en funció del seu objectiu, les Cookies poden classificar-se de la manera següent:
Estrictament necessàries (tècniques): Són aquelles imprescindibles per al funcionament correcte de la pàgina. Normalment es generen quan l’usuari accedix al lloc web o inicia sessió i s’utilitzen per a identificar-lo en el lloc web amb els següents objectius:
Mantindre l’usuari identificat de manera que, si abandona el lloc web, el navegador o el dispositiu i en un altre moment torna a accedir al dit lloc web, seguirà identificat, facilitant així la seua navegació sense haver de tornar a identificar-se.
Comprovar si l’usuari està autoritzat per a accedir a certs servicis o zones del lloc web.
De rendiment: S’utilitzen per a millorar l’experiència de navegació i optimitzar el funcionament del lloc web, com, per exemple, emmagatzemar les configuracions de servicis, o emmagatzemar la compra realitzada en un carret de la compra.
De publicitat: Són aquelles que demanen informació sobre els anuncis mostrats als usuaris del lloc web. Poden ser de dos tipus:
Anònimes: Només recopilen informació sobre els espais publicitaris mostrats en el lloc web, amb independència de l’usuari que accedix al lloc web, és a dir, sense identificar-lo expressament.
Personalitzades: Recopilen informació personal de l’usuari del lloc web per part d’un tercer, per a la personalització dels dits espais publicitaris.
De geolocalització: Estes Cookies s’utilitzen per a esbrinar en quin país o regió es troba l’usuari quan accedix a un servici del lloc web a fi d’oferir-li continguts o servicis adequats a la seua localització.
D’analítiques: Recopilen informació sobre l’experiència de navegació de l’usuari en el lloc web, normalment de forma anònima, encara que de vegades també permeten identificar de manera única i inequívoca a l’usuari a fi d’obtindre informes sobre els interessos dels usuaris en els servicis que oferix el lloc web.
3. Cookies utilitzades en este lloc web
A continuació, es mostra una taula amb les Cookies utilitzades en este lloc web, i s’incorpora un criteri de “nivell d’intrusivitat” recolzat en una escala de l’1 al 3, en la qual:
Nivell 1: es correspon amb Cookies estrictament necessàries per a la prestació del mateix servici sol·licitat per l’usuari.
Nivell 2: es correspon amb Cookies de rendiment (anònimes) necessàries per al manteniment de continguts i navegació, de les quals només és necessari informar sobre la seua existència.
Nivell 3: es correspon amb Cookies gestionades per tercers que permeten el seguiment de l’usuari a través de webs de què l’Ajuntament d’Albal no és titular. Normalment es corresponen amb Cookies de publicitat o d’analítiques on s’identifica a l’usuari de manera única i evident.
Taula de cookies utilitzades
Cookie
Duració
Tipus
Propòsit
Intrusivitat
__utm[a…z]
2 anys
Analítica
Anàlisi de visites al site
Nivell 3
session
Sessió
Tècnica
Sol·licituts i formularis
Nivell 2
cookies
Illimitada
Tècnica
Control d’acceptació de política de cookies
Nivell 1
4. Deshabilitar l’ús de Cookies
Si l’usuari així ho desitja, és possible deixar d’acceptar les Cookies del navegador, o deixar d’acceptar les Cookies d’un servici en particular.
Tots els navegadors moderns permeten canviar la configuració de Cookies. Estos ajustos normalment es troben en les “Opcions” o “Preferències” del menú del navegador. L’usuari podrà, en qualsevol moment, deshabilitar l’ús de Cookies en este lloc web per mitjà de:
La configuració del navegador, per exemple:
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Internet Explorer: https://windows.microsoft.com/es-es/windows7/how-to-manage-cookies-in-internet-explorer-9
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
Apple Safari: https://support.apple.com/kb/ph5042
Altres mecanismes de tercers, disponibles online, que permeten als usuaris detectar les Cookies en cada lloc web que visita i gestionar la seua desactivació (per exemple, Ghostery: https://www.ghostery.com/privacy-statement).
5. Què ocorre al deshabilitar les Cookies?
Algunes funcionalitats i servicis poden quedar deshabilitats o tindre un comportament diferent de l’esperat com, per exemple, romandre identificat, mantindre les compres en el “carret de la compra” en un servici de comerç electrònic o rebre informació dirigida a la seua localització, entre d’altres.
Si deshabilita l’ús de Cookies en este lloc web és probable que deixe de poder accedir-ne a certes zones o que s’hi degrade notablement l’experiència de navegació.
6. Actualització de la Política de Cookies
L’Ajuntament d’Albal, pot modificar esta Política de cookies en funció d’exigències legislatives, reglamentàries, o amb la finalitat d’adaptar dita política a les instruccions dictades per l’Agència Espanyola de protecció de dades, per això s’aconsella als usuaris que la visiten periòdicament.
Quan es produïsquen canvis significatius en esta Política de cookies, l’entitat procedirà a plasmar-los en el web.