Àrees i serveis | EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORTS

Casal Jove d’Albal

Avisos, convocatòries i tràmits actius

Unix-te al nostre Canal de WhatsApp!

Vols estar al corrent de totes les activitats que es fan al Casal Jove? Vols que t’informem de recursos, ajudes i altra informació juvenil important?

Si tens entre 12 i 30 anys, unix-te al Canal de WhatsApp del Casal Jove i et posarem al dia!

 

Quins serveis oferim?

A continuació, detallem els serveis del Casal Jove, amb el nou horari!

  

 

 

Concurs 'Tiktokeja per la igualtat' 2024

Per motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i amb la finalitat de sensibilitzar a tota la població i en especial a les persones joves, encetem el concurs ‘Tiktokeja per la igualtat’!

Ací tens un resum de la convocatòria:

Consulta les bases 

IMPORTANT: Totes les persones que participen han de presentar este document a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Albal

A més, des del Casal Jove et podem ajudar amb el teu Tiktok per al concurs, i també amb el tràmit per a presentar-te. Vine dijous 22 o divendres 23 de febrer al Casal Jove d’Albal!

Si necessites més informació o tens cap dubte, contacta amb nosaltres a través de:

 • 663 966 389 – 600 91 94 90
 • igualdad@albal.es – casaljove@albal.es
FEBRER 2024

Consulta la programació de febrer al Casal Jove!

De 12 a 30 anys

Informa’t de tot al Casal Jove o al 600 91 94 90

GENER 2024

Ja pots consultar les activitats previstes per al mes de gener al Casal Jove.

Si tens entre 12 i 30 anys, apunta’t!

ESPORT ACTIU JOVE

Vos presentem el programa ESPORT ACTIU JOVE, un conjunt d’activitats lligades a l’esport i l’oci saludable, per a joves d’entre 12 i 20 anys.

Consulta les activitats i inscriu-te al codi QR o a través d’este formulari.

*Per a inscriure’s al CORRETERRES: ESCAPE BUS, cal acudir al Casal Jove o bé telefonar al 600 91 94 90.

IMPORTANT: Les i els menors de 18 anys han de pujar al formulari esta autorització firmada per mare, pare o persona tutora: Autorització menors Esport Actiu Jove

DESEMBRE 2023

Ací podeu consultar tota la programació de desembre per a joves de 12 a 30 anys!

Inscripcions amb QR:

Esport Actiu Jove

Escape Room Stranger Things

Hall Box Harry Potter

Per a la resta d’inscripcions, escriu-nos o telefona’ns al 600 91 94 90, o acudeix al Casal Jove!

OCTUBRE 2023

Ens espera un mes d’octubre carregat d’activitats terrorífiques i divertides per a joves a partir de 12 anys!

Apunta’t a les activitats al Casal Jove o al 600 91 94 90, i per a la Urban Escape ‘Welcome to Borderland’ inscriu-te al QR o ací.

NOVEMBRE 2023

Consulta la programació del Casal Jove per al mes de novembre!

Per a joves de 12 a 30 anys, exceptuant el curs de defensa personal femenina, a partir dels 14.

REFORÇ EDUCATIU OCTUBRE-DESEMBRE 2023

Encetem tallers de reforç educatiu al Casal Jove per a primària i 1r i 2n d’ESO!

Tindran lloc els dimarts, dimecres i dijous de 18:00 a 19:30h, des del 2 d’octubre fins al 21 desembre de 2023.

IMPORTANT: Per a inscriure’s, cal emplenar esta fitxa per part de mare, pare o tutor/a de l’alumne/a: Fitxa Reforç educatiu 2023 i enviar-la firmada a casaljove@albal.es

Hi ha places limitades. Es confirmarà la inscripció a través de correu electrònic, segons l’ordre de prioritats assenyalades a la fitxa.

Més informació: 600 91 94 90 | 663 96 63 89

 

FIRA JOVE 2023 - 8 Setembre

El 8 de setembre tindrà lloc la Fira Jove d’Albal!!

La fira consta de dues jornades:

 • A partir de les 17:30h, hi haurà múltiples activitats a l’exterior del Casal Jove, dirigides a joves a partir de 12 anys: tatuatges, slime, tir amb arc, còctels sense alcohol, gimcana, festa de l’espuma…

          Apunta’t a través del codi QR o ací.

 • A partir de les 21:00h vos esperem al Parc La Balaguera per a gaudir de ‘tardeo’ amb discomòbil, animació, foodtruck i moltes sorpreses!
  Per a joves a partir de 16 anys.

SETEMBRE 2023

Iniciem el mes de setembre amb moltes ganes! Consulta tota la programació i inscriu-te:

 • Activitats del 4 al 7 de setembre: a través del codi QR o ací
 • Fira Jove el 8 de setembre: a través del codi QR o ací
 • La resta d’activitats: a través del 600 91 94 90 o al Casal Jove

 

 

 

Descomptes en transport públic - Estiu 2023

Si tens entre 18 i 30 anys, viatjar en transport públic aquest estiu té un descompte de fins al 90%, tant per Espanya com per Europa.

Les rebaixes s’aplicaran en els bitllets senzills d’anada i tornada dels trens i dels autobusos de titularitat estatal i de les passades Interraïl que tinguen data per a viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023.

Per a beneficiar-te has de registrar-te, almenys, 24 hores abans de realitzar la primera compra per a comprovar que es compleixen els requisits d’elegibilitat.

Informa’t i sol·licita-ho ací: https://www.mitma.gob.es/transporte_terrestre/verano-joven

Young beautiful cheerful travelers with backpacks smiling, walking in canyon. Copy space.

Bono Cultural Jove 2023

Complixes 18 anys enguany? Ja pots sol·licitar el Bono Cultural Jove!

Es tracta d’una ajuda directa de 400 euros a qui compleixen 18 anys per adquirir i gaudir de productes i activitats culturals.

El Bo Cultural Jove només funciona a les empreses que formen part del programa. Si les empreses no estan adherides, encara que siguen culturals, el Bo no hi funcionarà. Consulta ací la llista d’empreses i entitats adherides.

 • 200 euros per a arts en directe, patrimoni cultura i arts audiovisuals. Per exemple, entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
 • 100 euros per a productes culturals en suport físic. Per exemple, llibres, revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.
 • 100 euros per a consum digital o en línia. Per exemple, subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audio-lectura, o audiovisuals, compra d’audiollibres, compra de llibres digitals (e-books), subscripció per a descàrrega d’arxius multimèdia (podcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques.

Consulta tota la informació a través de https://beneficiarios.2023.bonoculturajoven.gob.es/

Termini: 30 de setembre de 2023

JOOP (Jove Oportunitat)

Jove Oportunitat – JOOP és un programa dissenyat i organitzat per a motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

L’objectiu és aconseguir que joves que ni estudien ni treballen s’activen i vulguen construir el seu propi projecte de vida, a través d’una intervenció que treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir eixe projecte.
 
 
L’eina pedagògica utilitzada es el coaching actitudinal, en grups de fins 15 participants. Se’ls proporcionarà orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, des d’un enfocament pràctic, visitant empreses, on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació i puguen descobrir la seua vocació.
 
Per a aquelles persones joves que no hagueren acabat l’ESO, JOOP els ofereix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d’accés a la FP de Grau Mitjà.
 

També es realitzen eixides socioculturals combinades amb l’orientació. Una vegada avançat el programa, se’ls oferirà preparació per a la prova d’accés a un grau mitjà de FP o la possibilitat d’una oferta de formació concorde al seu nivell.

 

Acudeix al departament de joventut del teu Ajuntament o al teu centre Labora més pròxim i pregunta per JOOP.

Si necessites més informació sobre el programa pots contactar a través del correu inscripcions@joveoportunitat.es o de l’instagram @joveoportunitat

Projecte europeu 'Girls4Tech'

Proyectos – Women For Tech

El projecte GIRLS4TECH, finançat sota programa Erasmus+ i coordinat per la Fundació Finnova, està integrat pels ajuntaments de Benaguasil, Puçol i Albal.

Este projecte es presenta com una oportunitat de desenvolupament local liderat per la joventut, en concret per les xiquetes, des de la innovació i la tecnologia. 
L’ensenyament de matèries STEM (science, technology, engineering and mathematics, per les seues sigles en anglés) és una de les prioritats en educació, no sols per al programa Erasmus sinò per al sistema educatiu en general. Estes es presenten com el futur del món laboral, entenent que la tecnologia i la digitalització cobren un paper cada vegada més important en les nostres vides.

L’objectiu principal de GIRLS4TECH és fomentar la participació de la joventut en el desenvolupament dels seus propis municipis a través de la identificació dels reptes als quals s’enfronta i la cerca de solucions basades en la innovació i la tecnologia. Així mateix, posarà a les xiquetes al capdavant d’aquestes iniciatives fomentant així l’emprenedoria i el lideratge femení amb l’objectiu, entre altres, de fomentar el seu interés i participació en les matèries STEM. 

 

 

Bo lloguer jove 2022

Necessites ajuda amb el lloguer?

Si tens menys de 35 anys i complixes tots els requisits, aquesta és la teua oportunitat.

Consulta tota la informació ACÍ.

El termini de presentació per a sol·licitar el Bo Lloguer Jove estarà obert fins al 31 d’octubre de 2022 a les 14:00 hores.

Agenda Jove 2022 - 2023

Ja tenim l’agenda escolar 2022/2023!

Sota el lema “El plaer d’informar-se”, traslladem el servei d’orientació sexual a l’agenda, on s’informa en matèria d’educació sexual i moltés més coses relacionades amb la joventut i la xarxa.

Pots passar a recollir-la al Casal Jove.

Borsa de treball de Dinamitzador/a juvenil

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha obert una convocatòria per a la creació d’una borsa de dinamitzadores i dinamitzadors juvenils.

Consulta les bases i els requisits per a presentar-te. El termini finalitza el 22 de desembre de 2022.

Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb el departament de joventut tant de la mancomunitat com d’Albal, a través dels contactes que apareixen a continuació:

Bo lloguer jove 2023

Podeu consultar les bases reguladores i la convocatòria del Bo Lloguer Jove per a l’exercici 2023

El termini de presentació de la sol·licitud del Bo Lloguer Jove romandrà obert amb caràcter continuat i permanent fins al dia 2 de juny de 2023.

Premis 'No em toques el WhatsApp'

Es tracta d’una convocatòria de premis per a promoure la igualtat i previndre la violència contra les dones, especialment entre joves.
Poden participar joves d’entre 14 i 24 anys, residents a la Comunitat Valenciana, de manera individual o en grup.
S’estableixen 6 modalitats: fotografia, vídeo, arts escèniques, música, microrelat i arts plàstiques.

Anima’t i participa abans del 14 d’octubre de 2022!
Tota la informació la trobaràs en aquesta pàgina web.

Convocatòria de subvencions a associacions juvenils 2022

 

 

Campanya DEIXA ('T) FLUIR, contra la LGTBIfòbia

Des de les àrees d’igualtat i joventut, hem elaborat esta campanya, anomenada DEIXA (‘T) FLUIR, per tal de promoure i normalitzar la diversitat afectiva i sexual, i acabar amb els discursos d’odi.

Per això, volem donar a conéixer diversos recursos existents per a rebre informació, atenció i assessorament de manera personalitzada, tant a la població LGTBI+, com a familiars i persones pròximes.

Guia juvenil de recursos sobre sexualitats

L’Ajuntament d’Albal forma part de la Xarxa Joves.net, i des d’esta, s’ha creat una guia de recursos juvenils a nivell municipal i comarcal.

Dona-li una ullada, hi ha informació molt interessant que pot ser-te útil!

JOVES.SEX – Guia Recursos Sexualitat Joves

Agenda Jove 2022 - 2023

Ja tenim l’agenda escolar 2022/2023!

Sota el lema “El plaer d’informar-se”, traslladem el servei d’orientació sexual a l’agenda, on s’informa en matèria d’educació sexual i moltés més coses relacionades amb la joventut i la xarxa.

Pots passar a recollir-la al Casal Jove.

Què és la Xarxa Joves.net?

El Consorci de la xarxa JOVES.net l’integren 22 municipis: Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetusser, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella; amb la finalitat de desenvolupar polítiques de joventut basades en claus metodològiques comunes com ara la participació, la creativitat i la innovació, l’animació relacional, la informació i el treball en xarxa buscant sempre fer efectiva la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament integral dels i les joves.

Per tant, els principals objectius de Joves.net són:

 • Millorar la qualitat de les accions dirigides als i les joves, al principi materials (el seu disseny, suports, continguts, distribució…), posteriorment campanyes i programes de major envergadura que són autèntiques estratègies d’intervenció sobre qüestions com la salut, l’oci, la intercultulturalitat, la participació, el medi ambient.
 • Facilitar el tractament i la difusió de la informació juvenil, evitant la duplicitat d’esforços.
 • Prestigiar les polítiques de joventut en el conjunt de les polítiques locals.

En definitiva realitzar de manera coordinada i compartida, amb uns mínims de qualitat i efectivitat, accions d’informació i de dinamització i promoure activitats socioeducatives en el marc de l’educació no formal.

Joves, logo

Dins d’esta xarxa, pots trobar Joves.sex, un servei integral d’informació, orientació i assessorament a joves en matèria de sexualitat, recursos anticonceptius i salut psico-afectiva.

Així mateix, trobaràs campanyes com ‘Prejudice Collection’.

Moltes vegades escoltem afirmacions sobre les persones immigrants que no són certes i que serveixen per a justificar actituds de racisme i de xenofòbia. La millor forma de combatre-ho és aportar-hi raons i dades per a superar les mentides i els mites. La discriminació naix, sovint, de la ignorància i la por, i per això volem provocar la reflexió i apuntar arguments i dades per a desmuntar prejudicis i afavorir la convivència i el respecte.

Coneix tots eixos mites i com combatre’ls a través de https://prejudicecollection.es/

 

Consulta estos i altres continguts a través de https://www.joves.net/ o del seu Instagram @jovesnet

Carnet Jove

Fes-te amb el nou Carnet Jove digital. Només necessitaràs un DNI* o NIE* en vigor.

Carnet Jove - IVAJ - Generalitat Valenciana

Per a tramitar el teu Carnet Jove digital primer consulta les instruccions, després segueix les indicacions d’este enllaç, i el tindràs descarregat (en format PDF) en el teu mòbil en el moment.

IMPORTANT: Has de tindre instal·lat un lector bàsic de PDF en el dispositiu en el qual vages a descarregar-lo (i/o utilitzar-lo). A més, hauràs de proporcionar-nos una adreça de correu electrònic vàlida.

L’únic requisit per a traure-te’l és tindre entre 14 i 30 anys. La seua validesa és de 2 anys.

Si una vegada descarregat el teu Carnet Jove digital vols obtindre’l en format físic, i no l’has sol·licitat al realitzar el tràmit, pots acudir a alguna de les oficines de l’IVAJ amb el justificant que hauràs rebut al correu electrònic.

Si vols obtindre-ho únicament en format físic, segueix les indicacions d’aquest enllaç. Pots consultar els ajuntaments en el següent llistat i/o consultar aquest mapa.

*En el cas de disposar únicament de Passaport en vigor, podràs obtindre el teu Carnet Jove seguint les indicacions d’aquest enllaç.

A més porta integrat el Carnet d’Alberguista amb tots els seus descomptes i avantatges afegits.

També pots tramitar-ho com a targeta financera.

Amb el teu Carnet Jove trauràs el màxim profit al temps lliure i obtindràs alhora importants avantatges. Podràs beneficiar-te de descomptes en béns i serveis de caràcter social, cultural, de transport, educatiu, recreatiu, esportiu, de consum, etc., a la Comunitat Valenciana, en la resta de Comunitats Autònomes i a Europa.

abonotransporte

Este programa es desenvolupa conjuntament amb la resta de Comunitats Autònomes i amb més de 30 països de l’entorn europeu que conponen l’Associació del Carnet Jove Europeu (EYCA), entitat amb seu a Brussel·les, que garanteix la reciprocitat dels citats avantatges en els diferents països adscrits.

Consulta tots els descomptes del Carnet Jove

Més informació sobre Carnet Jove963 108 513 – 961 839 497 o al Casal Jove d’Albal.

 

Què és un PIJ?

Els punts d’informació juvenil (PIJ) difonen, entre les perones joves, materials informatius que, totalment o majoritària, els són proporcionats per un centre d’informació juvenil.

De manera periòdica, el departament de joventut d’Albal munta un PIJ durant l’esplai de l’IES Albal, amb l’objectiu d’informar les i els joves sobre activitats, campanyes i altres recursos juvenils que puguen ser del seu interés.

Formació en animació juvenil 2024

Ja teniu disponibles els cursos formatius que s’oferten en 2024. Concretament a Albal:

 • Monitor/a d’activitats de temps lliure infantil i juvenil (MAT): dissabtes, del 10 de febrer al 25 de maig, de 9.00 a 14.00h i de 15.00 a 18.00h
 • Primers auxilis: divendres 31 de maig de 17.00 a 19.30h, i dissabte 1 de juny d’11.00 a 13.30h

 

Les inscripcions es realitzen a través del codi QR o ací.

 

 

Atenció Municipal d’Informació Ciutadana

REGISTRES I SOL·LICITUDS

Plaça del Jardí, 7. Ajuntament d’Albal – Planta baixa
Tel: 96 126 00 56 · Fax: 96 127 08 61

Cita prèvia
Seu electrònica