XXIª Fira de Sant Blai 2024

Dimecres 7 febrer 2024 | Festes

La Fira del Comerç Local, Medieval i d’Atraccions d’Albal que ha tingut lloc els dies 2, 3 i 4 de febrer, va acollir a milers de visitants que no van voler perdre’s tota l’oferta comercial, gastronòmica i d’oci que oferia la localitat, en la que és una de les celebracions de l’any. Tres dies frenètics, en els que Albal es va vestir de festa, per a celebrar al seu patró, Sant Blai, en els que no han faltat actes com la missa en l’Ermita de Santa Ana.

 

La inauguració va tindre lloc el divendres a les 18 hores, en la qual les falleres majors, Mireia Fuentes i Badillo, i Camila Ramón i Quiñonez van tallar la cinta, en companyia de l’alcalde del municipi, José Miguel Ferris, de la vicealcaldessa, María José Hernández, i el president de la Diputació de València, Vicent Mompó. A l’acte assistiren la diputada de Benestar Social, Inma González; la diputada provincial, Dolors Gimeno; el diputat nacional, Fernando de Rosa; l’alcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent; l’alcalde de Massanassa, Paco Comes; els diputats, Joan Baldoví i Vicent Marzá, així com els membres del govern local i la resta de la corporació municipal.

 

La comitiva inaugural, encapçalada per les falleres majors d’Albal i els regidors Raquel García (Comerç); Joan Carles Puchalt (Promoció Associativa i Econòmica); Valero Eustaquio (Urbanisme); Adrian Domingo (Joventut); María Pinza (Economia); Carmina Carrasco (Igualtat); Azucena Muñoz (Deport) visitaren totes les parades dels comerciants que han volgut participar en la XXI Fira de Comerç Local, Medieval i d’Atraccions. Finalment, el president de la Diputació va firmar en el Llibre d’Or del municipi i per acabar, els invitats, la resta de la comitiva i els membres de la corporació disfrutaren d’un vi d’honor al Mercat Municipal d’Albal.

 

Van ser moltes les activitats que es portaren a terme estos dies i que van reunir als albalencs i albalenques per poder disfrutar d’elles. L’Associació de Danses d’Albal La Murta, ballaren unes dansades tradicionals a la plaça del Jardí pels amants dels balls regionals.

 

A continuació va tindre lloc la tradicional missa en honor a Sant Blai, a l’ermita de Santa Ana, oficiada pel retor, Engraci Bataller,i en les veus de la Coral Polifònica de Santa Ana, a la que han estat presents l’alcalde d’Albal, José Miguel Ferris, i la vicealcaldessa, María José Hernández, acompanyats dels membres de la corporació municipal. A l’eucaristia han assistit, també, les màximes representants de la Junta Local Fallera d’Albal i les seues corts d’honor, els representants de les set comissions del poble, les reines de la “Asociación Cultural Andaluza de Albal”, les Dames 2024 i els seus acompanyants, i un gran nombre de veïns i fidels que no han volgut perdre’s la celebració. En acabar, la pirotècnia Peñarroja va disparar una magnífica mascletà al Replà. Durant tot el matí i fins a les 19 hores, les bunyoleres de l’associació, Amics de Fontilles, van estar venent bunyols al replà de l’Ermita de Santa Ana.

 

De vesprada, la Escuela Municipal de Teatro de Albal, va oferir una mostra de teatre, en dos passes en la plaça del Jardí. 30 minuts de rialles, música i ball en la qual conquistaren a tot el públic. De nit, Pablo Verdeguer va sorprendre’s a tots en el seu 1er concert. Moltes persones han volgut acaronar al jove cantant albalenc, qui va interpretar algunes de les cançons en les quals es va dur a conéixer en el ‘Talent Show’ en companyia del pianiste Arthur Whist i la cantant Alicia Espinosa.

 

Finalment, es van dur a terme moltes activitats al pati de l’escola de San Blas. Els menuts i menudes disfrutaren de les divertides històries del Tubabú, que els ha contat el Contacontes ‘Serendipio’ i una simultània d’escacs a càrrec del Club Ajedrez Albal.

 

Sense dubte, tres dies complets que esperem repetir en més ocasions.