Ramón Marí felicita dos estudiants de l’IES d’Albal per imposar-se en les Olimpíades d’Història de l’Art de la Universitat de València

Divendres 28 abril 2023 | Educació

Laura Gómez Dalmau i Álvaro Chilet Picazo són dos estudiants de l’institut d’Albal que han fet podi en les Olimpíades d’Història de l’Art organitzades per la Universitat de València, celebrades recentment. Per este motiu, Ramón Marí, alcalde de l’Ajuntament d’Albal, els ha rebut per a felicitar-los personalment, acompanyats de la directora del centre Cristina Peris i de la professora de l’assignatura Alexandra Sánchez.

S’han enfrontat a una prova amb una alta competència, al costat d’altres 150 estudiants de centres públics i privats, ha explicat la professora que coincideix amb la directora que són “alumnes excel·lents”. Diu Alexandra Sánchez que van anar a aprovar, “però ens va eixir redó”. Laura i Álvaro van respondre a 30 preguntes tipus text, que incloïen qüestions compreses entre els períodes des de l’antiga Grècia al Barroc. Ella va quedar primera i ell segon, amb esta gesta intel·lectual han obtingut la matrícula gratuïta per al seu pròxim destí universitari, Laura vol estudiar Filologia anglesa i el seu company s’inclina per Dret.

Ramón Marí també els va obsequiar amb una tauleta en la seua visita al consistori i els va transmetre l’enhorabona, “heu donat una imatge perfecta de la imatge del municipi i de la vostra generació”. El primer edil va atribuir també el mèrit dels alumnes al centre i a la seua professora, “una assignatura com a història de l’art es vol o s’odia segons qui la impartisca” va dir, fent al·lusió a la seua etapa com a estudiant. L’alcalde va felicitar a Cristina Peris per estar al capdavant “d’un institut referent”.