PLA D’INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL (PMICS)

Dimecres 14 desembre 2022 | Municipi

L’Ajuntament d’Albal, a través de la Regidoria de Serveis Socials, treballa en l’elaboració del Pla d’Inclusió i Cohesió Social (PMICS), relacionat amb la sensibilització i reconeixement de la diversitat, garantint una ciutat inclusiva i accessible, territorialment equilibrada quant a equipaments, serveis i espais públics.
Albal va començar les accions del PMICS l’any 2019, moment en el qual va reunir les associacions i partits polítics municipals, informant de l’aprovació del pla pel ple municipal, a causa de la pandèmia les accions no van poder ser desenvolupades i ara s’han reprès.

El saló de plens del consistori local va acollir ahir la primera reunió des de la crisi sociosanitària de la COVID-19, presidida per l’alcalde Ramón Marí i la regidora de l’Àrea de Benestar Social, Lola Martínez, per a conformar el Consell Municipal d’Inclusió i Cohesió Social representat pels col·lectius locals relacionats amb l’àmbit inclusiu, formacions polítiques, personal tècnic i en el qual serà present l’Institut Polibienestar de la Universitat de València, encarregat de donar forma al document institucional. El Consell ha de constituir un espai de treball en xarxa que té com a objectiu conèixer la situació social de la ciutat de manera contínua, per al desenvolupament d’una política local d’inclusió social que respongui a aquesta realitat, a través del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social, així com avaluar els resultats i generar propostes de millora per al següent.

El PMICS és l’eina que pretén establir una nova governança de les polítiques públiques, basada en una visió integral i transversal vinculada als agents socials i recursos del territori de manera participativa i activa, a través 6 línies estratègiques:
– Inclusió soci laboral: accés a l’ocupació.
– Garantia de prestacions.
– Garantia de protecció de drets i d’accés als serveis públics (Serveis socials, Educació, Salut, Habitatge, Cultura i societat de la informació).
– Garantia d’equitat territorial i cohesió social.
– Promoció de la infància i reducció de l’empobriment infantil.
– Lluita contra la feminització de l’empobriment.
L’Institut Polibienestar és un centre de referència nacional i internacional especialitzat en recerca, innovació i tecnologia social, així com en assessorament tècnic i formació en l’àmbit de les polítiques socials. El seu equip de treball està format per professionals de diferents branques de coneixement, com són la psicologia, treball social, didàctica, ciències polítiques, ciències de la informació, arquitectura, ciències de la salut, economia i dret. L’Institut ofereix un enfocament interdisciplinari i participatiu que li ha permès secundar de manera eficaç i eficient a l’Ajuntament d’Albal en l’elaboració del PMICS.