Les Falles d’Albal miren al cel

Dimecres 16 març 2022 | Festes, Municipi

No hi ha Falles sense plutja, un incovenient per al desenvolupament correcte de les seues activitats i una preocupació per als responsables de la festa que esperaven l’arribada després de dos anys de confinament per la situació sanitària. Fa escassos minuts, l’alcalde Ramón Marí i el regidor de Festes Sergio Burguet, han mantes una reunió d’urgència amb el president de la Junta Local Fallera d’Albal (JLF), Ismael Pons, membres de la seua Junta Directiva, així com amb els màxims responsables dels set casals de la localitat. L’imminent començament de la Setmana Gran de les festes josefines hui, amb l’entrega de premis i la preocupant situació meteorològica, els ha obligat a plantejar plans alternatius i solucions a la celebració dels actes previstos i sobre els quals el consistori informarà la població a través de les seues xarxes socials municipals i Ràdio Sol Albal.
A esta hora, el Jurat que ha valorat els monuments fallers acaba de finalitzar el seu treball, després de la ronda pels monuments, han esmorzat amb les autoritats albalenques i han marxat a l’edifici consistorial per posar en comú els seus criteris. Procedien de Cullera, Algemesí i Montcada. L’anècdota és que un dels membres té per nom el mateix que el de l’alcalde de la localitat, Ramón Marí, qui li ha cedit la cadira per una estoneta per fer-se una foto amb ell. El Ramón Marí del Jurat, duu més de 20 anys fent esta tasca. És el primer any que ho fa a Albal i ha pogut mostrar el seu criteri als monuments infantils.
Les valoracions que es donaran a conéixer esta vesprada en l’acte d’entrega dels Premis a les Falles i l’activitat dels casals. Este esdeveniment és el primer que pateix un canvi, es celebrarà una hora abans atenent les previsions de pluges locals. En cas de que l’aigua s’avance, Albal celebrarà un acte amb aforament reduït a l’interior de l’Ajuntament.
Ramón Marí ha informat la comitiva fallera que manté via directa amb Jovi Esteve d’Inforatge, l’empresa amb la qual el municipi té contractat un servei municipal de meteorologia.