L’ajuntament i Aqualia aposten per l’ús d’aigua d’aixeta

Divendres 10 maig 2024 | Ajuntament

Recentment, l’Ajuntament d’Albal i Aqualia, empresa de gestió del cicle integral de l’aigua, han apostat per promocionar el consum d’aigua potable d’aixeta i reduir, en mida del possible, l’ús de botelles de plàstic entre el seu personal. El responsable d’Aqualia, Rafael Garcíajunt a l’alcaldessa accidental María José Hernández i el regidor d’Obres i Servicis, Valero Eustaquio Juan, han repartit prop de 300 botelles de vidre entre els treballadors municipals. A més, s’han dispost dos fonts d’aigua en l’ajuntament.

L’objectiu és el de promocionar el consum d’aigua de l’aixeta i reduir en lo possible l’ús de botelles de plàstic. “En Espanya l’aigua de l’aixeta és el producte alimentari condicionat a un major control sanitari, gràcies a les regulacions i requeriments que les administracions establixen sobre esta activitat”, ha explicat María José Hernández. L’aigua distribuïda en Albal, està condicionada per imperatiu reglamentari a un triple control, que s’estén des del seu punt d’orige fins a la pròpia aixeta del consumidor. “Des d’Aqualia destinem importants recursos tècnics, incorporant els equips en la tecnologia i sensibilitat adequada per a donar resposta a les exigències i requeriments arreplegats en la legislació vigent, sempre respectant el mig ambient en els professionals més qualificats per a distribuir l’aigua de major qualitat”, ha explicat Rafael García.

Tot açò significa un estalvi econòmic respecte a l’aigua embotellada, a on el 90% del preu que paga el consumidor és per l’envàs. D’esta forma, el cost mig al mes per persona és de 0,10 €, mentres que beure aigua embotellada implica al voltant de 20 €. I encara hi ha un tercer motiu per a consumir aigua de l’aixeta: és més ecològic. “La producció, envàs i transport de l’aigua mineral causa danys a l’ecosistema, junt a l’increment incessant de residus. Solament el 20% dels envasos de plàstic van a una planta de tractament”, conclou el regidor d’Obres i Servicis, Valero Eustaquio Juan.