Donem fi a les Falles 2024

Dimarts 2 abril 2024 | Festes

Tanquem unes Falles 2024 magnífiques i repletes d’actes, en els quals les nostres protagonistes, Mireia Fuentes i Camila Ramón, en companyia del president de la Junta Local Fallera d’Albal José Miguel Salas, el vicepresident primer José Ricardo Zacarés i Rego, les seues Corts d’Honor i membres de la JLF d’Albal, han tingut un mes ple d’emocions. L’alcalde José Miguel Ferris i la vicealcaldessa i regidora de Festes María José Hernández, han passat les seues primeres Falles com a govern, així com la resta de la corporació municipal.

L’entrega de premis, sense dubte, va ser un dels actes més importants d’estes Falles 2024. Vos deixem a continuació el llistat de premis per als monuments grans i infantils:

 • Premis Monuments Grans:
  7mo: Falla La Florida
  6to: Falla San Carlos
  5to: Falla La Joventut
  4to: Falla L’Amistat
  3ero: Falla Poble d’Albal
  2ndo: Falla L’Hort
  1ero: Falla El Jardí
 • Premis Monuments Infantils:
  7mo: Falla L’Amistat
  6to: Falla Poble d’Albal
  5to: Falla La Florida
  4to: Falla La Joventut
  3ro: Falla San Carlos
  2ndo: Falla L’Hort
  1ero: Falla El Jardí

Un altre dels principals actes de falles és l’Ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desamparats, on les Falleres Majors, precedides pels representants de les set comissions falleres, JLF i corporació municipal, van entregar rams de flors als vestidors, per a dibuixar el preciós mantell de la Verge en la plaça de l’Església, als peus de la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels.

També va tindre lloc, a l’església de la Mare de Déu dels Àngels, la Missa de San José, oficiada pel retor d’Albal, Engraci Bataller. Després de la Missa de San José, es va dur a terme l’entrega dels retrats de xocolate, que cada any elabora i regala la Pastelería Galán a les falleres majors i presidents de cada comissió, i a les Falleres Majors d’Albal.

Des de la regidoria de Majors es va preparar una ruta fallera per a jubilats i pensionistes d’Albal. Cantant i ballant van visitar, acompanyats per María José Hernández i el regidor de Majors Joan Carles Puchalt, les set comissions falleres. A més, la regidora de Cultura i Comerç Raquel García, va visitar aquells forns del nostre poble, que van preparar les seues vitrines en motius fallers.

La Residència Municipal d’Ancians d’Albal i el Centre de Dia han disfrutat també de les falles, rebent a la JLF i les set comissions falleres d’Albal, els qui van desfilar perquè els nostres majors pogueren observar les seues vestimentes falleres. A més, van rebre també una visita de la regidora de Festes María José Hernández en un berenar digne de falles.

Finalment, tanquem les Falles 2024 en la Cremà. Des de l’Ajuntament d’Albal i la regidoria de Festes despedim estes falles, no sense abans agrair a totes les comissions, Junta Local, albalencs i albalenques haver-nos ajudat a conseguir unes magnífiques Falles 2024. Mireia i Camila, gràcies per ser unes Falleres Majors inigualables, enhorabona!