Comunicat d’Alcaldia | Dissabte 21 de març

Dissabte 21 març 2020 | Ajuntament

Hui dissabte es compleixen set dies de confinament a les nostres cases a causa de la crisi del Coronavirus, motiu pel qual l’ Ajuntament d’Albal?, els i les professionals estan treballant, de valent, per mantindre els serveis mínims, per garantir la vostra salut i la salubritat del poble i per fer-vos la vida més amena dins de casa. Este matí he convocat una reunió de coordinació al consistori per abordar noves accions i fer balanç de les que esta setmana hem posat en marxa.

Com sabeu, algunes de les mesures que hem aplicat han estat:

En l’àmbit ECONÒMIC: hem suprimit la taxa de les terrasses de bars i restaurants i hem ajornat el pagament dels impostos municipals fins que passe esta situació.

Pel que fa als SERVEIS SOCIALS, estem fent la compra per als majors i discapacitats que viuen a soles i no tenen família i vetlem perquè cap albalenc o albalenca es quede sense menjar.

En EDUCACIÓ, estem a l’espera de què la Generalitat Valenciana comence a enviar el xec de Consum amb el qual les famílies amb fills i filles que tenen beca de menjador podran comprar aliments.

Quant a la VIOLÈNCIA DE GÈNERE, no baixem la guàrdia i vetlem perquè el tancament a les vivendes no supose un mur per a les dones víctimes de maltractament. Per este motiu, vos demane la màxima col·laboració i que en cas de conèixer alguna situació en risc ho poseu en mans de la Policia Local, Guàrdia Civil o el 016.

Pel que fa a la DESINFECCIÓ, a partir de dilluns, dupliquem esforços, als operaris de la Brigada Municipal i l’empresa FOVASA sumaren més equips del Centre Verd, de tal manera, que la desinfecció a les façanes de les farmàcies, Centre de Salut, supermercats i la residència municipal serà diària. A més, hem adquirit més productes desinfectants per a arribar a tots els racons i mobiliari del municipi.

Sobre l’OCI i per tal de fer-vos el dia a dia més ameno, anem a continuar nodrint d’informació i d’entreteniment els canals d’informació municipal a través de les nostres xarxes socials i de Radio Sol Albal 93.7 FM. A més, a partir de dilluns es posen diverses iniciatives en marxa on la música, la cultura i l’esport estaran molt presents.

A les 12.00 hores -cada dia-, la música serà la protagonista als col·legis, amb la iniciativa municipal #Lescolasonaencasa, en col·laboració amb els centres del poble. Fins que acabe l’Estat d’Alarma, cada setmana, sonarà una cançó diferent. La primera serà “De ellos aprendí”, de David Rees. Les famílies que vullguen poden sumar-se a la iniciativa posant-la a casa, eixint als balcons i finestres, cantar i ballar-la. A més, podeu fer-nos arribar els vostres vídeos i/o imatges al 627 627 000 que seran publicades en Facebook i Instragram de l’Ajuntament.

A les 18.00 hores – de dilluns a divendres-, pots mantindre’t en forma amb la iniciativa #Esportacasaambelsdecasa. Monitors locals van a facilitar-nos sessions de diferents disciplines esportives i per a totes les edats, que podrem fer des de casa nostra.

A les 20.00 hores -cada jornada- estarem pendents dels aplaudiments de les balconades i finestres per a després publicar les més originals a les xarxes socials municipals. Pots enviar el teu vídeo al 627 627 000.

Compartirem vídeos de persones representatives del municipi a les quals hem demanat la col·laboració en la campanya #JoemquedeacasaAlbal. A través de Facebook i Instragram coneixerem com duen el confinament i ens donaran el seu suport tan necessari en esta situació.

L’ Escola Teatre d’Albal no vol deixar de fer teatre i oferirà les seues classes al seu alumnat, de manera online, dirigides per la seua Directora Amparo Oltra.

La Biblioteca Municipal continuarà prestant els seus serveis, a porta tancada.

En la trobada de hui han estat els edils Ramón Tarazona, de Seguretat Ciutadana i d’ Obres i Serveis, Tino Moreno Puchades d’Esports, Melani Jiménez d’Educació, i la regidora de Personal i Serveis Socials Lola Martinez. A més han estat presents l’Intendent de la Policia Local i membres del Departament de Comunicació.

Ànim Albal, un abraç virtual gegant!!!

Ramón Marí
Alcalde d’Albal