Comencen les obres de l’estació

Dimecres 18 desembre 2019 | Ajuntament

 

El 17 de desembre de 2019 és un dia que marcarà la història d’Albal, és la jornada en què han començat les obres de la futura estació de tren. L’alcalde Ramón Marí no va voler perdre’s l’inici d’este fet que marcarà, positivament, el futur d’Albal i va acudir per a saludar a l’empresa Lantania, constructora de l’estació. El topògraf va ensenyar a l’alcalde els plans de l’estació i li va explicar com desenvoluparan la construcció d’un projecte del qual ja s’han escrit moltes cròniques i, sobretot, que afavorirà la mobilitat de la ciutadania.

Abans del pont de la Constitució, l’Ajuntament d’Albal va ser l’escenari de la signatura de l’acta de comprovació de replanteig per a l’execució de la construcció de la nova estació de tren el pressupost d’adjudicació del qual ascendeix a 4.978.510 euros (IVA inclòs). El projecte té un termini d’execució de 18 mesos, així s’ha certificat en la rúbrica que va estar a càrrec de l’alcalde Ramón Marí, així com de representants d’Adif, Lantania i Ineco.

Abans del pont desembre es va donar llum verda a les obres del projecte ferroviari que estaran acabades en uns 18 mesos.

Després de l’acte, el primer edil va destacar la data de la signatura com un dia important per a Albal, “després de més d’una dècada de treball incansable hui es dona llum verda a un importantíssim projecte per al progrés del municipi”. Després d’agrair a totes les parts la implicació per fer possible la infraestructura ferroviària ha manifestat que, “si es compleixen els terminis plasmats en el conveni signat amb Adif, els trens de rodalia començaran a parar en la nostra localitat en el 2021”.

Ramón Marí ha agraït la implicació en el projecte a totes les parts. De complir-se els terminis, el tren pararà a Albal en 2021
Segona reunió de seguiment. En la mateixa jornada també es va celebrar la segona reunió de la Comissió de Seguiment de les obres, un òrgan de treball que coordina i vela pel desenvolupament del projecte i que està representat per l’Ajuntament en la figura del primer edil, de l’Enginyer Municipal d’Obres Públiques, Óscar González i per responsables d’Adif. Les trobades, segons recull la clàusula 5 del conveni signat amb ADIF, han de produir-se cada tres mesos pel que la pròxima reunió s’ha fixat per al 13 de març on es podrà valorar ja l’inici de les obres de l’estació.

Una nova via urbana connectarà Albal amb l’estació. L’arribada de l’estació de tren a Albal requereix de l’adequació de l’entorn on es construirà per a fer més fàcil i còmoda la seua accessibilitat. Este desembre conclouran les obres d’un nou tram de via urbana que connectarà el poble amb la futura estació de tren, des de l’Avinguda Carlos Ferris. El nou vial serà de doble sentit, tindrà uns 200 metres de longitud i 18 metres d’ample, comptarà amb carril bici i tots els serveis urbans exigibles. El projecte compta amb un pressupost de 200.000 euros i ha rebut una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de 119.000 euros, ja que compleix amb una doble funció, d’una part garantir l’accessibilitat a l’estació i d’una altra, millorar i modernitzar l’entrada al polígon industrial de la unitat d’execució UE14, tal com ha explicat l’Enginyer Municipal.