Albal celebra la III Setmana de la Igualtat

Dijous 14 novembre 2019 | Ajuntament

Amb motiu del 25N, Dia per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’Ajuntament d’Albal celebra la III Setmana de la Igualtat, amb l’objectiu d’aconseguir una societat més justa, solidària i igualitària. La Regidoria de Dona i Igualtat, amb Melani Jiménez al capdavant, ha programat un calendari molt ampli d’activitats que s’estendrà del 18 fins al dia 25 de novembre.

Entre les activitats, totalment gratuïtes, trobem algunes innovadores com la ‘Clownferència’ del 18 de novembre que obrirà el programa de la Setmana de la Igualtat. A través de l’humor i del clown, els assistents podran qüestionar-se la realitat, i activar una mirada crítica, eliminar el superflu i bandejar comportaments caducs. En el programa també tenim activitats habituals com el taller de defensa personal impartit per Carlos Escamilla, que tindrà una duració de 12 sessions en el Casal Jove d’Albal, o el taller de ioga del divendres 22 de novembre en el gimnàs del Centre Polivalent. Entre les xarrades i tallers de la Setmana d’Igualtat, es troba un taller dedicat a pares i mares i que tractarà sobre ‘Feminisme/Igualtat de Gènere’ (20 de novembre, en l’IES Albal) o la xarrada ‘Prevenció de la violència de gènere’, oferida per la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament d’Albal, Vicky Royo, a l’Escola Municipal d’Adults, el dijous 21 de novembre.

El diumenge 24 de novembre serà un dels dies claus d’este programa amb l’exhibició del grup de Kangoo ‘Fitness per a tu’ al Parc de la Balaguera i que seguirà el missatge: ‘Mou-te contra la Violència de Gènere’. També el diumenge, el Col·lectiu per la Sororitat d’Albal, associació emergent en el municipi, realitzarà un acte homenatge a les dones assassinades en 2019 amb una ofrena floral.

La Setmana per la Igualtat finalitzarà el 25 de novembre, Dia per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, enfront de la porta de l’Ajuntament amb la lectura del manifest a càrrec de Melani Jiménez, i a més comptarà amb la participació de l’alumnat de l’Institut de Secundària que mostraran lemes al·lusius a favor de la igualtat. El Col·lectiu per la Sororitat també participarà durant este acte presentant l’ofrena floral en commemoració per les víctimes de violència masclista.

L’Ajuntament d’Albal, baix el compromís de crear una societat més igualitària, continuarà durant esta nova edició de la Setmana de la Igualtat amb la campanya de conscienciació ciutadana, per la qual es pintaran diversos bancs de morat (color de la igualtat) juntament amb l’eslògan: ‘Albal X+=’.

Una altra campanya que s’ha posat en marxa amb motiu del 25N ha sigut la d”Educand en Igualtat’, que s’estendrà fins al 22 de novembre en els centres de secundària del municipi, on s’estan oferint els tallers i xarrades ‘No em toques el WhatsApp’ i ‘En clau d’Igualtat’.