ADIF posa data a la fi de les obres de l’estació, el 31 de març

Divendres 24 març 2023 | Ajuntament, Municipi, Social

Els treballs en l’estació de tren d’Albal estan a dies de liquidar-se, així ho reflecteix l’acta de la reunió de la comissió de seguiment del conveni subscrit per l’Ajuntament d’Albal i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) per a la construcció i finançament de l’estació de cercanies en la localitat.

Aquesta reunió es va celebrar el passat 14 de març en el despatx de la subdirecció Aquest de l’estació València Nord presidida pel seu responsable Juan Bautista Cano, al costat de l’alcalde Ramón Marí, el director tècnic de l’obra Antonio López, l’enginyer municipal Óscar González i el Secretari municipal Antonio Montiel.

L’acta reflecteix que l’obra està previst que concloga el 31 de març, “encara que per temes administratius es mantindrà obert l’expedient fins a la recepció oficial del projecte, que serà a la fi d’abril”.

Informa també de temes pendents com; la posada en funcionament de les càmeres de vigilància i la connexió de fibra òptica per a les telecomunicacions de l’estació. Una altra de les tasques pendents de RENFE és la instal·lació dels torns d’accés i eixida.

Fa uns dies, l’alcalde visitava la infraestructura al costat de membres del seu Govern, que no van ocultar la seua satisfacció per un projecte que semblava impossible i que pese “als bastons a les rodes i les desqualificacions que hem rebut i continuem rebent de l’oposició, s’ha fet realitat”, destaquen.

El projecte ferroviari que va començar a executar-se l’any 2020, es posarà en servei, “al més prompte possible”, explica Ramón Marí. “És l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària la que ha de concloure aquest treball” i afig que molt prompte Albal, “podrà confirmar aquest revolucionari servei sostenible, modern i transformador per a Albal”. El primer edil ha subratllat que han fet falta més de 15 anys de treball per a aconseguir-ho.

El Pressupost General de 2023 inclou la posada en marxa del servei d’un autobús llançadora gratuït, que connectarà el centre del poble amb l’estació.