76 alumnes de l’IES Albal es preparen per a la PAU

Divendres 12 juny 2020 | Educació

En menys d’un mes, les joves albalenques Elena, Maria i Victòria han d’enfrontar-se a un dels dies més decisius de la seua vida: realitzar les proves d’accés a la universitat (PAU). La Selectivitat tindrà lloc del 7 al 9 de juliol i a Albal seran 76 els alumnes els que faran els exàmens més temuts de la vida estudiantil i que determina el seu futur personal i laboral.

El curs lectiu se’n va cancel•lar amb l’estat d’alarma, esta situació va provocar molta confusió i incertesa a l’alumnat, tal com confirmen les joves d’Albal. “Tot va quedar en l’aire”, recorda Elena Ramírez, estudiant del batxillerat humanístic i que optarà en juliol a la carrera de Traducció i Mediació Interlingüística.
Alumnat i professorat hagueren d’adaptar-se a la nova metodologia en línia, per a finalitzar el tercer trimestre. El coronavirus no sols ha afectat la data de l’examen sinó també al seu escenari. Per primera vegada, la selectivitat tindrà lloc als instituts on els estudiants cursen. “Un colp de sort”, segons Victòria Bustos d’Humanitats qui afig que serà menys estressant ‘fer l’examen en un ambient tan familiar’.

Les mesures de seguretat per a evitar contagis estaran molt presents. L’ús de màscara, la higiene de mans i la distància obligatòria serà la imatge de la PAU de 2020, caracteritzada per l’ordre, la neteja i sobretot la precaució.

Els estudiants rebran classe de repàs a l’IES, des de dilluns
Amb l’entrada en la Fase 3, el pròxim dilluns 15 de juny, el centre de secundària obrirà les seues portes a l’alumnat per a repassar les matèries, podran acudir amb cita prèvia segons ens ha contat la seua directora Cristina Peris qui fa un cridament a la tranquil•litat dels estudiants, “serà una selectivitat excepcional com ha sigut el final de curs i el darrer trimestre però tenen la sort de comptar amb un equip de docents fantàstic que els ha donat suport a i es troba al seu costat”.