L’exposició itinerant, ‘Valencianes per la Igualtat’ aplega a Albal

Divendres 9 febrer 2024 | Municipi, Social

En el matí d’este dijous ha aplegat a Albal l’exposició urbana i itinerant, ‘Valencianes per l’igualtat’. Una mostra que aplega a esta localitat de l’Horta Sud i que va estar anteriorment en municipis com, Carlet, Massanassa o Gandia, per a traslladar a la ciutadania que la igualtat és cosa de tots i totes, i podrà visitar-se fins al dia 28 de febrer.

‘Valencianes per la igualtat’ és una iniciativa impulsada per Caixa Popular i per la regidoria d’Igualtat i que està composta per sis escultures de dones, vestides de valencianes, creades per les artistes falleres, María José i Pilar Luna. Esperem que aprofiteu l’oportunitat de visitar-la i, tots junts, mirar en pro de la igualtat real.

La inauguració va tindre lloc el dijous 8 de febrer, i a l’acte van assistir, l’alcalde José Miguel Ferris, la vicealcaldessa María José Hernández, la directora de l’oficina de Caixa Popular de Catarroja Isabel Campos, membres del govern local, funcionaris de l’ajuntament i veïns i veïnes del municipi que han volgut estar presents i contemplar les obres expostes.

Les sis valencianes, de grans dimensions, frut de l’art plàstic i plenes de color, estan ubicades en la plaça del Jardí, on l’alcalde, José Miguel Ferris, en el seu discurs d’inauguració de l’exposició, ha invitat a tots els veïns del municipi i de localitats veïnes a visitar esta exposició i fer que aplegue al major número de persones possible, perquè, entre tots, consigna’m una igualtat real i no tinga’m que tornar a concentrar-nos a les portes de l’Ajuntament, per a celebrar un minut de silenci per una víctima de la violència mascliste.

Isabel Campos ha destacat que, des de Caixa Popular, sempre han tingut com un dels seus principals valors mirar per la igualtat de les persones a través de diferents iniciatives com Caixa Popular Dona, que va nàixer per a impulsar la igualtat real.

L’exposició aplega just un mes abans de la celebració del Dia Internacional de la Violència contra la Dona, i com a preàmbul a les activitats, que des de la regidoria d’igualtat de Carmina Carrasco, s’iniciaran al nostre poble, com la celebració, per segona volta, dels premis «Albalenques (in)visibles». Enguany, estos premis reconeixeran a tres noves dones en la intenció de donar visibilitat i destacar els seus èxits -l’any passat van ser premiades l’atleta veterana Rosa Esquerdo, l’artista Ana Muñoz qui dona vida a «La Tia Visantica» i la periodista Clara Laguarda-, i que s’entregaran en la Casa de la Cultura el pròxim 9 de març.

Les escultures, de gran tamany, adopten la forma de dones vestides i pentinades en indumentària tradicional valenciana i en les quals estan escrites: ‘Un crit per la igualtat’, ‘Les dones de hui ens construïm’, ‘Empoderem-nos cada dia’, ‘La igualtat una conquista’, ‘Juntes som imparables’ o ‘Avancem amb igualtat’.