Les xifres de la jornada electoral del 28M a la localitat

Dimecres 24 maig 2023 | Sense categoria

Segons dades facilitades per l’Oficina del Cens Electoral, un total de 12.819 electors i electores estan anomenats a les urnes este pròxim diumenge 28 de maig a Albal, on se celebren eleccions autonòmiques i municipals. Del conjunt de votants, 95 ho faran per primera vegada, per haver complit 18 anys. Les mateixes fonts indiquen que quatre d’estos joves haurien superat la majoria d’edat en els quatre dies anteriors a la celebració dels comicis, entre el 24 i 27 de maig.

En la localitat són sis les formacions (PSPV-PSOE, PP, Compromís, Unides-Podem, Avant Albal Decidix i Vox), que aspiren a l’Alcaldia de l’Ajuntament, actualment governat per Ramón Marí. Esta vesprada, el primer edil ha presidit una reunió informativa, a la Casa de Cultura, dirigida a la ciutadania a la qual li ha correspost vetlar per la transparència de la jornada democràtica. Ha estat acompanyat del Secretari de l’Ajuntament Antonio Montiel.

Dels més de 200 convocats (entre titulars i suplents), finalment seran 75 els que actuaran de presidents o vocals en els nou col·legis i en les 25 meses electorals disposades pel municipi, on els veïns i veïnes podran exercir el seu dret des de les 9.00 hores del diumenge fins al tancament (20h). Albal podrà votar a la Casa de Cultura, a l’Escola Municipal d’Adults, en l’antic Ajuntament, en el Centre Polivalent, Centre de Salut i en els centres escolars: Santa Ana-San José de la Montaña, La Balaguera, Sant Blai i Juan Esteve. Abans de la reunió informativa de hui, les persones afectades per este procés han pogut fer al·legacions per a evitar la seua participació laboral el 28M, sent 39 els casos que s’han resolt de manera positiva, ja que han justificat motius laborals, de salut o per ser majors de 65 anys.

Este diumenge, al voltant de 200 persones entre representants ciutadans, treballadors de l’Ajuntament, cossos i forces de seguretat donaran suport.