L’alcalde en funcions, Ramón Marí, ha contactat amb constructores per a establir una col·laboració públic-privada que promoga habitatges de lloguer per a joves

Dilluns 12 juny 2023 | Municipi

Albal té un pla municipal per a la construcció d’habitatge per a joves, en règim de lloguer i a preus assequibles que ha volgut accelerar en els últims mesos “donada la imperiosa necessitat per a este sector poblacional”. El govern local que presideix en funcions, Ramón Marí, porta mesos promovent esta idea entre empresaris de la construcció. L’última reunió mantinguda fa uns dies, entre el primer edil i el conseller delegat de la constructora Adu Mediterrani José Luis Santa Isabel, podria prosperar. Després de l’oferiment de la col·laboració públic-privada per part del mandatari consistorial, l’empresari es va comprometre a fer un estudi de viabilitat.

És l’última trobada que ha mantingut l’alcalde amb constructores, amb les quals s’ha citat al llarg de l’any, per a oferir-los este tipus d’acord. “Facilitar l’emancipació dels joves i un projecte de vida independent dels pares és una necessitat global que volem fer possible des del local, a Albal”. Segons explica, “hem proposat a tots els empresaris la cessió d’un terreny municipal gratuït a este efecte, situat en un sector emergent com és l’1.1.B”. En esta zona d’expansió s’ha estrenat esta legislatura el gran parc Benamá de 25.000 metres quadrats i on es construirà el segon institut i les càtedres d’Enginyeria que projecta Florida Universitària”.

En marxa, una promoció en règim cooperatiu
Adu Mediterrània ja treballa en sòl albalenc. Es troba promocionant la residencial “Alboayal”, són 42 habitatges [plantes baixes i fins al 4°pis amb àtic], en règim de cooperativa, totes amb balcó o terrassa. Seria la primera residencial cooperativa en la localitat de l’Horta Sud. Un complex que inclourà piscina, jardí i jocs infantils, situada en la mateixa zona on l’alcalde està oferint la cessió dels terrenys per a la creació d’habitatges socials.