L’Ajuntament retira abocaments il·legals de la zona industrial

Dilluns 5 setembre 2022 | Sense categoria

L’Ajuntament d’Albal va retirar este passat divendres un abocament il·legal en la zona industrial, els treballs es van allargar durant tot el dia.

Este espai pateix reiteradament l’arribada d’abocaments, enderrocs i restes de poda, alguns dels treballadors de la zona col·laboren de manera anònima amb l’Ajuntament per a la detecció dels infractors.

L’alcalde Ramón Marí ha lamentat l’actitud irresponsable de persones que utilitzen qualsevol espai de la via pública per a desfer-se d’estris voluminosos, que embruten el paisatge i que atempten contra la salubritat i seguretat ciutadana, “pràctiques incomprensiblement arrelades”, lamenta el primer edil.

Des del Govern Local assenyalen que la recollida d’estes restes i estris suposa un alt cost per a les arques municipals pel que insisteix en la necessitat de denunciar i col·laborar en la vigilància col·lectiva, davant estes accions sancionables que atempten contra el paisatge i el medi ambient de la localitat.

Per este motiu, una vegada més demana la col·laboració i conscienciació ciutadana per a denunciar esta mala pràctica que pot ser sancionada a través de l’ordenança municipal de residus.

La instal·lació de càmeres i els patrullatges per les zones no ha aconseguit dissuadir als infractors, encara que alguns casos estan sent investigats per les forces de seguretat.

El consistori recorda que Albal disposa d’un punt fix de residus, l’ecoparc, i també una vegada al mes rep el punt mòbil de l’EMTRE que es col·loca enfront de la Cooperativa, per a facilitar el compliment de les seues competències en matèria de residus i permetre als veïns i veïnes depositar-los de manera gratuïta segons la seua tipologia, facilitant el seu tractament i valorització posterior.