L’Ajuntament destinarà 3 milions d’euros a projectes urbanístics, este 2021

Dimecres 7 abril 2021 | Municipi

L’Executiu que presideix Ramón Marí ha anunciat una important inversió per a millorar i modernitzar la ciutat, a través de més de 30 projectes de diversa índole, que redundaran en la qualitat de vida de la seua població. El Govern Local portarà al pròxim ple l’aprovació d’una modificació de crèdit extraordinària del Pressupost en vigor, amb càrrec al romanent de tresoreria i que ascendeix a 2.930.288,48 euros.

Enguany s’executaran importants actuacions patrimonials, a la ja anunciada restauració de la Torre àrab del segle XI -únic Bé d’Interés Cultural de la localitat-, se suma ara l’eliminació de les humitats en l’ermita Santa Anna. En el full de ruta del 2021 també es troba la tercera fase de modernització del cas històric, que inclou la semipeatonalizació dels carrers Lluna, Massanassa i del Mercat, així com la posada en marxa del concurs d’idees per a la transformació de la Plaça del Jardí. Cal assenyalar que, esta setmana, la localitat ha iniciat els treballs geomètrics en esta plaça, on podrien existir restes d’un refugi de la Guerra Civil.

Els treballs s’estan duent a terme a través de radiacions electromagnètiques i els resultats es coneixeran en dues setmanes. Se suma a tot el descrit, la rehabilitació de la Casa de Cultura, amb l’ampliació de la sala d’assajos. Una altra execució important serà la de la rectificació de les voreres de la zona de La Balaguera, alçades per la força dels arbres.

Mobilitat i medi ambient

El Bosc Mediterrani, rebrà més de 40.000 euros per a fomentar este pulmó verd, com a centre d’educació mediambiental, es canviarà tota la seua senyalística i modernitzar les aules. La zona on se situa este paratge natural –Santa Anna- disposarà d’un nou carril bici, que la connectarà amb l’AVE, amb una important dotació de quasi 100.000 euros.

En matèria esportiva, el cobriment de la pista poliesportiva del parc de La Balaguera i de la pista de pàdel del poliesportiu, del mateix nom, són els projectes més destacats al costat del de creació d’una zona de paellers en l’antiga Tabacalera. L’acció social també s’emportarà un pessic de la modificació extraordinària del crèdit, amb un augment de 14.000 euros destinats a prestacions bàsiques incloses en el programa “Albal Inclou” i una altra partida de 20.000 euros destinada a la modernització i el suport al comerç local.

En matèria educativa, Albal preveu una inversió de 15.000 euros en els centres escolars i s’adquirirà un nou vehicle elèctric per a la Brigada d’Obres.