La residència de majors d’Albal reobri les portes

Dimecres 10 juny 2020 | Social

Han transcorregut tres mesos des que es decretara l’estat d’alarma amb el seu conseqüent confinament, han sigut més de 90 dies de distanciament social que ha resultat especialment dur per a les persones majors que han sigut considerades el principal grup de risc en la COVID-19. Per este motiu, Albal va ser el primer municipi a impedir l’accés dels familiars i proveïdors a la seua residència municipal Julio Muñoz Genovés, fins i tot dies abans que el president de l’executiu central, Pedro Sánchez, decretada l’estat d’alarma.

Per fi, este passat dilluns 8 de juny, l’immoble que acull a 48 ancians, ha obert de nou les portes a les visites de l’exterior, amb importants mesures higièniques i de seguretat. Segons explica la seua directora, Emilia Fabregat, les visites es realitzen amb cita prèvia i tenen lloc en l’exterior de l’immoble. Abans d’accedir se’ls pren la temperatura, han de netejar-se amb gel hidroalcohòlic, portant màscara i, una vegada dins, no poden mantindre contacte amb físic amb els residents amb els quals guardaran una distància de dos metres delimitada per tanques. Les entrades es donen entre el dilluns i el divendres i amb un aforament màxim al pati del centre de 10 persones.

Una bona gestió i una prevenció a temps han ajudat a salvar vides en la residència municipal. Els seus treballadors i majors s’han sotmés en les últimes setmanes a la proves PCR que ha fet la Conselleria de Sanitat donant tots negatiu. “Això no hauria sigut possible sense el personal del centre al qual reconec el seu important paper i que ens permet ser un dels pocs centres de majors amb zero contagiats”, així s’ha expressat l’alcalde Ramón Marí qui afig que la pandèmia, “ha posat a prova els nostres valors i, en este cas, la qualitat humana de l’equip de la residència d’Albal”.