La redacció del projecte del nou institut, a punt de concloure

Dijous 15 juny 2023 | Educació

El pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius (EDIFICANT), posat en marxa per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana va incloure al febrer de 2019, la construcció d’un nou institut a Albal, amb una dotació de 9’7 milions d’euros, la de major quantia a l’Horta Sud. Des de llavors, l’Executiu Local que presideix [en funcions] Ramón Marí, ha treballat amb la Generalitat Valenciana, per a avançar en el projecte que vindrà a solucionar un problema de saturació d’alumnat, en l’únic centre de secundària existent en la localitat.

Reunió per a donar a conéixer el projecte

El pressupost base de licitació ascendeix a 548.432,68 euros i s’ha dividit en tres lots. El projecte es troba en el primer esglaó, el de la redacció adjudicat a Tomás Llavador Arquitectes i Enginyers, el contracte es va formalitzar el passat 22 de març de 2023, per un import 243.404,67 € i els treballs han de concloure al juliol. Els licitadors van informar de l’estat del projecte al primer edil, qui va estar acompanyat de la regidora d’Educació Melani Jiménez, l’arquitecta municipal María Pobo, la directora de l’IES número 1 d’Albal Cristina Peris i membres de la comunitat educativa. Van ser rebuts en el consistori fa unes setmanes, on es va donar veu als docents per a exposar necessitats que ha de recollir la instal·lació educativa.

Fonts del departament d’Urbanisme han explicat els següents passos que es duran a terme després de la conclusió de la primera fase. El lot 2, corresponent a la supervisió tècnica, estarà a càrrec d’Ana Martínez, amb un pressupost de 21.778,79 i haurà de donar-se compte al ple per a procedir a la licitació de la construcció del centre de secundària. Finalment, quan es comencen a executar les obres, entrarà en acció el lot 3, que inclou la direcció d’obra recau de nou en Tomás Llavador, aquests treballs amb un cost de 229.844,50 €.