La Policia Local assisteix al curs d’actuació primerenca, davant problemes cardiovasculars

Dijous 16 setembre 2021 | Ajuntament

Com a servidors públics i garants de la seguretat de les persones, la Policia Local d’Albal es forma esta setmana en la utilització de dues eines que, en cas d’emergència sanitària, pot ajudar a salvar vides. Deu agents, al costat de l’Intendent Manuel Ocaña, assisteixen esta setmana al taller-formació DESA, d’iniciació de Suport Vital Bàsic (*SBV) i desfibril·ladors (DEA) i que ha estat a càrrec de ‘Yo te salvo. Health Solutions’.

L’alcalde d’Albal, Ramón Marí, que al costat del regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Tarazona, va assistir a la primera jornada desenvolupada este passat dimarts en el consistori, ha mostrat la seua sensibilitat amb este problema de salut, relacionat amb problemes coronaris, “la iniciativa ajuda a protegir més la ciutadania” i anuncia que farà extensiu el taller al personal tècnic dels centres municipals on es dispose d’estos aparells “amb una bona actuació, contribuïm a salvar vides, abans que acudisquen els serveis mèdics”, remarca el primer edil.

Albal disposa de fins a cinc desfibril·ladors repartits entre l’Ajuntament, la Casa de Cultura i centre de jubilats, el centre esportiu municipal BeOne i les dues unitats mòbils que porten les patrulles dels agents policials. En breu s’incorporarà una sisena al Poliesportiu Municipal La Balaguera.

Dispositius antiasfíxia en els col·legis

Des de l’any passat i gràcies a la Mancomunitat de l’Horta Sud, els centres escolars d’Albal disposen d’equips anti asfíxia per a ajudar en cas d’ennuegada.