La localitat rep al jurat dels Premis ”Viles en Flor” 2022

Dimecres 18 maig 2022 | Ajuntament, Municipi

Un any més, la localitat opta als Premis “Viles en Flor” en la seua edició de 2022. Per aquest motiu, l’alcalde Ramón Marí ha rebut hui a la coordinadora Rosa María Muñoz i al Jurat dels guardons a l’ajuntament on se’ls ha fet lliurament de la memòria anual que, en matèria de medi ambient, desenvolupa la localitat.

Seguidament, al costat de l’edil de Sostenibilitat José Arias, han recorregut els pulmons més importants del municipi, com el Parc Benamá -recentment estrenat- i que al costat del parc de la Balaguera sumen més de 50.000 metres quadrats de zones verdes. També han conegut el Bosc Mediterrani on s’ha instal·lat el centre mediambiental i on l’associació “Del camp a la taula” desenvolupa el projecte de compostatge que serveix per a regenerar espais verds com el jardí de la plaça Constitució que també ha sigut visitada.

De nou, la localitat aspira a liderar els guardons posant en valor els seus projectes de desenvolupament sostenible. Albal ha sigut distingida amb el Premi “Viles en flor” en les quatre edicions anteriors, amb tres flors, l’associació ha premiat la qualitat en la gestió, el manteniment dels seus espais verds, d’elevada diversitat, i per ser un dels municipis amb més metres quadrats d’espais biosaludables per habitant.

Emilio Martí, representant del col·legi oficial d’Enginyers i membre del jurat del certamen ha dit arribar a Albal amb una imatge molt positiva de l’aposta de la localitat per la sostenibilitat i la innovació en matèria mediambiental.

“Viles en flor” és una iniciativa internacional impulsada en la Comunitat Valenciana per ASFPLANT (Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola), amb la qual col·laboren la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.