La família del metge José Lorenzo Valero Vila recull el títol de Fill Predilecte d’Albal, a títol pòstum

Divendres 5 maig 2023 | Ajuntament, Municipi, Social

José Lorenzo Valero Vila ha sigut distingit amb el títol de Fill Predilecte d’Albal, recentment. La família de l’il·lustre metge de família i militar, mort el passat 12 de juliol amb 81 anys, va recollir el guardó divendres passat 28 d’abril en l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament d’Albal i que va presidir l’alcalde Ramón Marí.

Al costat dels seus afins, també van estar companys de professió, tant de Medicina, com a càrrecs militars, que van abrigallar l’acte organitzat pel consistori la corporació del qual, de manera unànime, ha tingut aquest detall amb José Lorenzo Valero, «no sols per la seua trajectòria professional, sinó per exemplificar les virtuts personals que li han convertit en un referent per a la nostra població», va explicar Ramón Marí en el seu discurs.

Nascut a Albal el 21 de novembre de 1940, llicenciat en Medicina i Cirurgia en 1965. Va ingressar per oposició com a cadet de l’exèrcit en 1966 i va cursar en l’Acadèmia de Toledo i posteriorment a Madrid, d’on va eixir com a Tinent de Sanitat. En 1967 va ser destinat al Aaiún al Sàhara occidental, en 1970 va ascendir com a Capità, en 1983 va fer el curs com a Comandant i en 1991 el de Tinent Coronel fins a ascendir a Coronel de Sanitat, càrrec en el qual es va jubilar. Va exercir com a metge de família a Albal i Beniparrell durant més de 50 anys, en 1981 va ser designat membre vitalici del Patronat de la Residència municipal d’ancians “Antonio i Julio Genovés”, prestant els seus serveis de manera altruista quan se li va sol·licitar. També era molt accentuada la seua fe cristiana, la seua col·laboració amb les parròquies i amb Mans Unides —col·lectiu que va presidir la seua dona Elvira—, va ser molt destacada. Home de poble, dedicat a la seua gent. Va presidir la Penya Ciclista, assistint als corredors i corredores durant les competicions, de manera altruista.

Així era i així ho va posar de manifest el primer edil després de fer referència a aquesta llarga trajectòria professional on brillava i molt el seu bon fer i el seu cor «és una mil·lèsima part de la seua gran contribució a la nostra localitat».

En la cita es va destacar «la seua humanitat, respecte a la vida i dedicació altruista a les persones», ho va fer el seu fill Lucas Valero que va prendre la paraula per a agrair el gest municipal. Visiblement emocionats, la família Valero-Corraliza va pujar a l’escenari de la Casa de Cultura per a recollir el reconeixement. Va ser la seua esposes Elvira qui, de mans de l’alcalde Ramón Marí, va rebre el diploma acreditatiu que converteix a José Lorenzo Valero Vila en història local, com a Fill Predilecte d’Albal.