La Diputació de València premia a l’Ajuntament d’Albal amb els guardons ‘Celia Amorós’ al costat del Front Abolicionista i Villa Teresita
La Diputació de València, a través de l’àrea d’Igualtat que dirigeix Eli García, ha reconegut el treball i la implicació en la lluita contra la prostitució i l’ajuda a les dones víctimes de tràfic de l’Ajuntament d’Albal, el Front Abolicionista i de la institució Villa Teresita en la setena edició dels Premis Celia Amorós, en la qual també han estat premiades Amparo Mañés en la categoria de reconeixement professional i personal per la seua trajectòria en el món universitari; i la fotògrafa Concha Martínez Giménez a títol pòstum. L’alcalde Ramón Marí ha estat informat este migdia per la diputada delegada de l’àrea d’Igualtat.
La gala de lliurament dels Celia Amorós tindrà lloc el pròxim 18 de novembre a les 18 hores a la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència. Un any més, el comité d’expertes de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació ha seleccionat a les premiades i premiats entre les diferents candidatures, en una edició en la qual tres dels cinc premis han reconegut el treball en la lluita contra la prostitució i el tràfic de dones.
És el cas de l’Ajuntament d’Albal, guanyador en la categoria d’ajuntaments per ser pioner en l’aprovació d’una ordenança per a lluitar contra la prostitució i a través de la qual són multats els clients d’estes dones. Se suma així als consistoris de Gandia, Quart de Poblet, Xirivella, Xàtiva i Picassent, premiats en les passades edicions.
Associació i programa
En la categoria d’associacions, el Front Abolicionista del País Valencià s’ha imposat gràcies al seu paper actiu en la lluita contra el tràfic de dones i per sensibilitzar i reivindicar l’abolició de la prostitució, així com la inserció laboral, social i personal de les dones en situació de prostitució. El Front Abolicionista se suma a la nòmina d’associacions premiades en anteriors edicions, cas de Por ti Mujer, CAVAS, Alanna, Associació per la Coeducació i les associacions de Dones Separades i Divorciades de València.
Quant a la categoria de programes, la candidatura de Villa Teresita ha estat reconeguda per la seua labor en defensa de les dones víctimes de la prostitució, a les quals acullen en la seua xarxa de cases d’acolliment i els ofereixen un acompanyament i una alternativa per a eixir de la situació d’exclusió. Este projecte obté l’esment que en el seu moment van tindre els programes ‘El latido de las mariposas’, Ser Mujer.es y Sororidad Serranía del col·lectiu Hilando Vidas, i la comissió per a la sensibilització contra la violència de gènere de l’Hospital La Fe.
Trajectòries personals i professionals
Amparo Mañés recollirà el seu premi en la categoria de reconeixement personal i professional, on presa el testimoni de la diputada Rosa Peris; Estefanía Navarrete, coordinadora del grup Gamma de la Policia Local de València, i Mª Ángeles Merino i Carla Mercé, de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern de la Comunitat; així com de la jurista Pilar Gil Cabedo, el magistrat José Luis Mendoza, la fiscal Rosa Guiralt i Julia Sevilla, primera dona professora titular en Dret Constitucional a Espanya.
Amparo Mañés es va convertir en la primera dona gerent del sistema universitari valencià, i des del principi de la seua carrera universitària ha contribuït a la promoció de la igualtat, intentant aconseguir una Universitat més justa i responsable socialment, per a aconseguir la igualtat plena entre homes i dones.
Finalment, en la setena edició s’ha inclòs el premi Celia Amorós a títol pòstum, que ha recaigut en la fotògrafa i activista valenciana Concha Martínez Giménez, creadora de la web Agenda Feminista.