La Biblioteca Municipal ha rebut més de 17.500 visites durant passat any

Dilluns 16 gener 2023 | Cultura, Municipi

Després de dos anys marcats per la crisi sociosanitària , el 2022 ha estat caracteritzat per la tornada a la normalitat a la Biblioteca Municipal d’Albal que, degut a la seua ampliació recent ha fet un balanç anual molt positiu, com confirma la responsable de les instal·lacions, la tècnica municipal Marisol Rotglà. Passat any, la instal·lació municipal va rebre 17.536 usuaris i usuàries, que van fer ús els serveis que ofereix este espai municipal, dels quals més de 7.000 van ser xiquets i xiquetes, sent els mesos de maig i juny els de major afluència. Les xifres actuals reflecteixen un augment considerable respecte a l’any anterior on es van notificar aproximadament 15.000 visites. Del balanç es desprén altra dada interessant, 300 persones de les persones han visitat la Biblioteca per primera vegada, com a nous lectors. S’han registrat un total de 6.869 préstecs, i més de 6.800 han sigut de llibres.
Per a suplir les peticions de la ciutadania en matèria de lectura, la Biblioteca Municipal d’Albal ha sumat 387 nous títols a catàleg, entre els quals s’inclouen obres com ‘Todo arde’ de Juan Gómez-Jurado o ‘Esperando el diluvio’ de Dolores Redondo. També traduccions al valencià de novel·les com ‘Roma soc jo’ de Santiago Posteguillo o ‘Estava preparat per a tot menys per a tu’ d’Albert Espinosa.
S’inclouen també guies de viatge amb les quals podem recórrer localitzacions com Dinamarca o el Japó, llibres de psicologia o obres com en ‘Libérate’ de la periodista Valeria Vegas, que ens endinsen en les realitats del col·lectiu LGTBQ. En cas de no trobar el títol desitjat, la Generalitat Valenciana continua apostant per la web OPAC des d’on els usuaris poden connectar-se a la Xarxa de Lectura Pública Valenciana (RLPV). La Biblioteca Municipal d’Albal ha registrat més de 4.600 entrades al catàleg local, a través d’este servei digital.
Es continua a més fomentant la lectura per mitjà de diferents activitats culturals. Espais com la bebeteca o l’ampliada zona d’estudi, han permés dinamitzar l’agenda anual amb animacions lectores, conta-contes i teatres interactius que s’han focalitzat en les instal·lacions municipals o a la Casa de Cultura, en coordinació de les Regidories d’Educació i Cultura de l’Ajuntament d’Albal.
Entre les activitats promogudes este 2022 trobem espectacles de titelles sobre l’assetjament escolar, l’adaptació teatral de l’obra ‘La casa de Bernarda Albal’ de García Lorca o la representació de ‘La ciudad de escarcha’, entre moltes altres. També s’han dut a terme les celebracions de dates tan assenyalades com el Dia del Llibre (23 d’abril) o el 9 d’octubre (Dia de la Comunitat Valenciana) amb una exposició bibliogràfica sobre la ‘diada’ valenciana. La Biblioteca ofereix en estos moments, l’horari especial d’hivern coincidint amb la temporada d’exàmens universitaris. Fins al 27 de gener, la instal·lació obri les seues portes de 9 a 14 hores i de 16 a 22 hores, també dissabtes i diumenges.