Jesús Fortea: Un jove de la localitat en el club dels seus somnis, el Reial Madrid

Dilluns 2 gener 2023 | Esports

El passat 28 de desembre, Jesús Fortea va tornar al camp de futbol on va començar la seua ascendent carrera esportiva com a futbolista. Excepcionalment, el municipal Pepe Paredes va obrir les portes, per Nadal, per a rebre en el tapís verd i amb tots els honors, al jove que tornava al seu poble natal per a passar uns dies amb la família. Porta quasi quatre temporades en la capital d’Espanya per la seua dedicació al futbol professional. Amb només 15 anys, la seua trajectòria està sent brutal, el passat 7 de juny va signar amb La Fàbrica del Reial Madrid, després d’haver passat tres temporades en la pedrera de l’etern rival, l’Atlètic de Madrid. Jesús va començar a donar les primeres puntades a la pilota, amb quatre anys sent querubí a l’escola municipal de l’Albal CF on va estar altres tres campanyes. Aprofitant el seu pas pel municipi amb motiu de les festes, l’alcalde Ramón Marí i el regidor d’esports Tino Moreno, el van rebre en el camp de futbol on un observador, sent molt xiquet, li va obrir les portes per a fitxar pel Llevant UD on va jugar cinc temporades. Quina història del jove l’ídol del qual sempre ha sigut un altre exmadridista, Cristiano Ronaldo.

Compartim una estona molt agradable amb ell, amb la seua família i el seu representant Francisco Vila, també natural d’Albal. Les veus de la seua mare (Isabel), del seu pare (Jesús) i de la seua germana (Melania) també ens interessaven, encara que només les mirades parlaven: senzillesa, orgull i emoció van ser els titulars dels seus ulls. Els pèls de punta se’ns van posar en confirmar de les seues boques la satisfacció del somni complit del canterano i pel qual este passat any han canviat la seua residència i fins i tot la seua forma de vida. Després del seu fitxatge pel Reial Madrid s’han assentat tots en el municipi de Valdebebas per a estar més prop de la prometedora estrela del futbol, “que ha crescut amb la pilota als peus”, ens va comptar el seu pare qui li repeteix molt un consell “que toque de peus a terra”. La seua mare ha sigut la qui l’ha acompanyat durant tota la seua carrera esportiva als partits i entrenaments, “no ens agradava el futbol, però ara ens encanta veure’l jugar”. Derrocant el mur que el futbol és cosa només de pares i homes, no li ha importat haver deixat la seua casa, per contribuir a la felicitat del seu fill que també és la seua, “tant de bo puga treballar en el que li agrada”. La germana de Jesús té 12 anys, és també esportista, Melania practica Taekwondo i també aspira a arribar als Jocs Olímpics. A Jesús li brillaven els ulls en veure parlar als seus pares i la seua germana d’ell, sent protagonistes al seu poble de la notícia compartida.

Jesús Fortea s’incorpora als entrenaments demà, a esta hora viatja cap a Madrid al costat dels seus, per este motiu l’Ajuntament d’Albal ha volgut comptar esta emocionant visita, amb una història tan bonica, la d’un jove de la localitat que juga “en el club dels meus amors, des que era xiquet”, va confessar molt feliç. A més, el seu fitxatge desprén un missatge molt positiu, tan necessari en un món el de hui amb tanta confrontació, la ruptura de Jesús Fortea amb l’Atlètic de Madrid ha visibilitzat el pacte de bona convivència entre els dos grans clubs de la capital d’Espanya que durant lustres, mantenien un pacte no escrit consistent en la prohibició de deixar anar a qualsevol futbolista a l’equip rival. Quan el jove va haver de dir adeu a l’Atlètic, va publicar en les seues xarxes que era un dia “molt difícil”. Abandonava la que havia sigut la seua casa durant tres anys i donava les gràcies a tot el club, sense excepció. Ho feia per una bona causa “crec que és el moment en què he d’eixir per a acostar-me a complir el meu somni”. L’alcalde d’Albal li va agrair la visita, “a la qual sempre serà la teua casa i que se sent molt orgullosa de tot el que estàs aconseguint”. Amb un ronde enmig del camp on els membres del Govern Local van compartir amb el crack del futbol i la seua família, va concloure la visita del cadet Jesús Fortea, que este gener de 2023 compleix set mesos vestint la samarreta blanca com a lateral dret.