Implantació d’Infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics MOVES III

Dijous 1 febrer 2024 | Ajuntament, Municipi

El programa MOVES III d’infraestructura de la Comunitat Valenciana, ha subvencionat la implantació de dos infraestructures de recàrrega d’automòbils elèctrics, ubicats en el CEIP San Carlos (carrer Mossèn Luis Arnau, 11) i en el CEIP La Balaguera (carrer Andrés Arbiol). Este programa s’ha portat a terme en el raspall financer de la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, així com la participació del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, el IDAE i el IVACE.

En relació a l’Expedient MOVESI/2021/978 (CEIP La Balaguera), s’ha concedit una subvenció de 4.565,10 € i a justificar de 15.217 €. Respecte a l’Expedient MOVESI/2021/979 (CEIP Sant Carlos), s’ha concedit una subvenció de 3.187,80 € i a justificar de 10.626 €.

L’objectiu d’esta iniciativa és el de portar a terme polítiques actives d’estalvi i eficiència energètica per a contribuir a la reducció del seu consum i a la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle associades. Per a això, és necessari el foment de la mobilitat urbana sostenible i fer ús de formes de transport més netes i eficients. Els usuaris d’automòbils elèctrics deuran portar a terme un registre general aportant les seues senyes i DNI, a on rebrà una targeta des d’AMIC de forma gratuïta. En açò, els resultats significarien un foment de l’ús de transport elèctric per part dels veïns i veïnes d’Albal, contant en un total de 4 carregadors en punts clau (escoles, gimnàs i Policia Local).