Una de les millors pizzes «Margarita» del món, es cuina a Albal

Divendres 15 juliol 2022 | Municipi

El negoci d’Albal ‘Il Cammino dei Briganti’ regentat per Gianpalo Gori s’ha consagrat com una de les millors pizzeries del món després de la seua participació en les Olimpiadi Vera Pizza Napoletana 2022, en les quals va competir fa uns dies, al costat d’altres 336 pizzers, de 45 països i cinc continents. L’esdeveniment internacional celebrat entre el 3 i 6 de juliol a Nàpols, estava organitzat per la Associazione Verace Pizza Napoletana i va encimbellar a l’establiment albalenc amb la sisena posició del certamen, després de competir amb una pizza «Margherita», elaborada pel mestre Tommaso Cristiano. Hi ha qui atribueix el nom d’esta pizza a un homenatge que es va fer a la reina italiana Margarita de Savoia.

Esta no ha sigut l’única medalla del restaurant ‘Il Cammino dei Briganti’, prèviament havia aconseguit l’or en un concurs de pizza professional de la Comunitat Valenciana organitzat per la UPIM, la Universita Della Pizza Italiana Nel Món amb la pizza ‘Essenza’. Esta meritòria primera plaça els va permetre participar al costat de les Seleccions Nacionals de les Olimpíades de la Pizza en un concurs celebrat a Granada. Per este motiu, després de conéixer els recents segells gastronòmics d’excel·lència, l’alcalde Ramón Marí ha volgut posar-los en valor acudint a l’establiment per a felicitar el seu creador i al pizzer que ha posat en el mapa de la gastronomia florentina i internacional a Albal. El primer edil va acudir acompanyat dels regidors de Comerç José Arias i de Ramón Tarazona, edil d’Obres, Serveis, Mobilitat i Seguretat Ciutadana per a brindar pels mèrits i la professionalitat culinària amb tot l’equip de ‘Il Cammino dei Briganti’ i que situa a Albal en el cim de la cuina italiana.

‘Il Cammino dei Briganti’ ha sigut una aposta arriscada, es va obrir en plena pandèmia, fa aproximadament un any. Dedicat a la gastronomia italiana, es troba al carrer Alcàsser, on ha tingut molt bon acolliment tant en la localitat com a la comarca. El seu creador destaca que part de l’èxit es deu al seu equip i a l’àmplia oferta gastronòmica, amb producte de primera qualitat, combinant el KM0 de l’horta italiana i de la valenciana.