El Departament de Comunicació dissenya un Pla de cobertura electoral donant visibilitat i veu a les sis formacions que concorren a les municipals

Divendres 12 maig 2023 | Municipi

El Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Albal ha dissenyat un pla de cobertura de les Eleccions Municipals del pròxim 28 de maig, amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania un servei públic transparent, plural i democràtic, a través dels seus canals informatius. Des de hui i fins a l’esmentat diumenge electoral, es podrà fer seguiment dels actes més rellevants de les sis formacions que concorren, a través de les xarxes socials públiques i Ràdio Sol Albal, l’emissora -a sol·licitud de la Junta Electoral de Zona de València-, ha informat prèviament de la cobertura informativa que se li donarà al procés. La llei electoral obliga a aquells municipis amb emissora pública, a l’emissió d’espais electorals gratuïts en format de tascó i que han d’eixir en horaris de màxima audiència. “A Albal hem volgut anar més enllà obrint espais a la visibilitat i veu, garantint la pluralitat informativa, que un procés democràtic com el del 28M mereix i pel qual molta ciutadania responsable se sent interessada”, informen des del Departament.

Amb l’inici de la campanya electoral esta mitjanit, es realitzarà un seguiment informatiu extraordinari, l’objectiu és acostar a la ciutadania les propostes i donar a conéixer a les persones que lideren les candidatures de les diferents formacions que aspiren a liderar l’Alcaldia després del 28M. Hui mateix, el Departament de Comunicació ha comunicat als líders de totes les formacions aquest full de ruta a la qual tots els partits han respost positivament, fent ús d’aquest servei municipal. Aquesta nit, abans de l’inici de la campanya, es publicarà el missatge d’àudio que han facilitats els partits i que es compartirà en els mitjans municipals, al costat de la fotografia oficial de les seues candidatures. A més, una vegada siga oficial l’arrancada, els oferim la possibilitat de demanar el vot en els mateixos termes, un àudio de veu i la imatge que consideren oportuna.

Per part seua, l’emissora municipal de l’Ajuntament d’Albal oferirà a més l’espai ‘Parlem del teu: Especial Eleccions Municipals’. Del 19 al 26 de maig donarà a conéixer les sis candidatures i el seu programa electoral. Les entrevistes tindran una duració de 30 minuts i es podran escoltar per la sintonia local (93.7 FM) o a través de (www.albal.es) a partir de les 15.00 hores. Estant també disponibles posteriorment, en el canal Ivoox de l’emissora i difoses en les xarxes socials municipals.
L’ordre d’emissió es realitzarà segons els resultats obtinguts en els comicis de 2019, obrint també la porta a VOX, sense representació en l’actualitat, però que es presenta per primera vegada en la localitat. Serà precisament la formació que estrene el “Especial candidats” en Ràdio Sol, el 19 de maig la candidata de Vox, Susana Rubio, passarà per la ràdio. El 22 de maig serà el torn de José Arias (Unides Podem), Raúl Esteban (Compromís) estarà el 23 de maig), María José Hernández Ferrer (AVANT) estarà el 24 de maig, el torn del Partit Popular i de José Miguel Ferris és el 25 de maig, finalitzant l’espai amb l’entrevista a l’actual alcalde i líder dels Socialistes a Albal, Ramón Marí, passarà per la ràdio el 26 de maig.