El col·legi La Balaguera compta ja amb una donació de 400 pilotes de tenis per a combatre el soroll a les aules

Dilluns 6 setembre 2021 | Educació

El curs escolar començarà menys sorollós de l’habitual per a part de l’alumnat del col·legi la Balaguera, les aules de la qual obriran les portes calçant pilotes de tenis, en les potes de les seues cadires i taules. Fa un any que este centre educatiu va incorporar este element esportiu en les classes de dues de les seues alumnes de 8 i 5 anys, amb discapacitat auditiva. La petició va partir dels seus progenitors, “perquè eliminen el soroll estrident que produeix el mobiliari de l’aula en moure’s, so que per a Iris i Alba, resulta altament molest”, explica el pare Sergio Olivencia, que este juliol passat va fer una crida de solidaritat a tota la població, a través de l’Ajuntament, per a recollir estes boles esportives usades i així, poder estendre esta iniciativa a totes les classes del centre.

Dit i fet. Després de la petició, el consistori va realitzar una campanya a través de les xarxes municipals, aconseguint recollir quasi 200 unitats que sumades a les altres 200 recaptades durant el passat curs, pel mateix centre, sumen més de 400 que aconseguiran continuar dotant a la resta d’aules d’este material que fa més dolç l’estada a les aules. Així ho expliquen Miriam Tortosa i Verónica Vila, directora i tutora d’una de les menors, “és molt positiu a tots els nivells, no sols per a les xiquetes, sinó per a la resta d’alumnat i l’equip docent”. Asseguren que quan es van vestir les primeres aules, l’any passat, l’alumnat va reaccionar molt bé al gest de solidaritat amb les seues companyes, “on tots hem eixit guanyant”, matisen. Les noves pilotes serviran per a completar zones comunes com el menjador i l’aula de música.

Esta setmana, l’alcalde Ramón Marí, acompanyat de la regidora d’Educació, Melani Jiménez i l’edil d’esports, Tino Moreno van donar les boles que els amants del pàdel i del tenis han portat al poliesportiu municipal la Balaguera. “Seguim amb la campanya activa, per a recaptar pilotes contra el soroll, no sols en l’àmbit local sinó que hem elevat la crida a tots els clubs i amants del tenis i del padel”. L’Escola de Tenis municipal ja ha aportat el seu granet d’arena.

On depositar-les? Les pilotes es poden emportar al Poliesportiu La Balaguera que ha recollit, des de juliol, les primeres 200 unitats.

No és la primera mostra de suport municipal. El passat 25 de febrer se celebrava el Dia Internacional de l’Implant Coclear, considerat un dels majors avanços en la història de la medicina. Es van complir 64 anys des d’aquell 1957, quan es va realitzar el primer implant a França. A Espanya no arribaria fins a 1985. Amb motiu d’esta jornada, Sergio Olivencia va sol·licitar a l’Ajuntament donar visibilitat a la jornada. En el cas de la filla major, la seua detecció no va ser precoç, per la qual cosa inicialment va tindre més problemes d’adaptació, ja superats. “Va ser un pal molt gran perquè als pares ens costa assimilar este tipus de notícies” i reivindica, “mitjans, recursos i escoles inclusives perquè les necessitats solen ser comunes per als usuaris d’audiòfons com per a les persones que necessiten implants”.

Molt agraït amb el centre educatiu on cursen les seues filles, afirma que la major ajuda ha vingut d’ells, “estan cent per cent integrades, gràcies a la normalització de la situació”. A pesar que s’ha avançat molt en les proves genètiques que concloguen la causa, en el cas d’Iris i Alba els seus progenitors desconeixen el perquè, ningú de la família pateix o ha patit sordesa, per tant no és una patologia que s’hereta. Les seues filles saben llegir i parlar, “el concepte del sordmut ha quedat molt obsolet respecte a generacions anteriors, en l’actualitat, excepte casos molt concrets, ja no es dona esta situació. Afortunadament s’ha avançat molt”, compte.