El cartell de les Falles 2023 és un homenatge a la Igualtat, la tradició i l’alegria

Dimarts 14 febrer 2023 | Ajuntament, Cultura, Festes, Municipi

L’ Ajuntament d’Albal ha presentat esta vesprada el cartell anunciador per a les Falles 2023 obra del picassentí i estudiant de Disseny Gràfic i Fotografia a l’Escola Superior d’Art i Disseny de València, Alejandro Aguado, fill a més d’un conegut comerciant local gerent d’una imprempta.
El saló de plens s’ha omplit de les màximes autoritats del món faller, encapçalades per les Falleres Majors d’Albal 2023, Sonia Mirón Maestre i la xiqueta Laura Ramírez Vila, recolzades per l’alcalde Ramón Marí, el regidor de Festes Sergio Burguet, el president de Junta Local Fallera (JLF) Miguel Martínez i membres de la corporació. Els representants de les set comissions falleres han assistit a l’acte i han rebut de mans de les regines falleres una còpia del cartell que els acompanyarà durant els dies grans de la festa, als seus casals.
El creador ha explicat que el seu treball és una combinació de modernitat a través de la tipografia i de tradició, amb els colors marrons que recorden els monuments més emblemàtics de la ciutat. Conté també el violeta i morat de la Igualtat i la silueta d’una dona empoderada, en sintonia amb les polítiques contra les desigualtats i la lluita contra l’explotació sexual del poble que presideix Ramón Marí. Elements com el foc i la pólvora també estan marcats en un cartell colorit, sobre fons blanc purificador i que denota la combinació d’una convivència en pau.
Per la seua part, l’alcalde Ramón Marí ha agraït el compromís del col•lectiu amb la cultura i les tradicions valencianes per «i per haver-lo ensenyat a voler més les Falles, una festa única al món Patrimoni Immaterial de la Humanitat». També ha posat l’accent en la col•laboració de la ciutadania, el teixit comercial i associatiu local per posar el seu granet d’arena en la celebració. El primer edil ha felicitat al jove creador “per una proposta que convida a l’alegria i la festa».
Albal celebrarà la Crida Fallera el proper dissabte 25 de febrer.