Comunicat sobre el Coronavirus

Dimecres 11 març 2020 | Ajuntament

Albal desinfectarà els centres municipals i implanta mesures per a garantir la salut del personal tècnic

Després de la decisió de la Generalitat Valenciana d’ajornar les Falles per a frenar els contagis massius pel Coronavirus l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, manté una sèrie de trobades al llarg de la jornada per a donar a conéixer les accions que, en l’àmbit local, es prendran. El primer edil ha manifestat el seu suport a la decisió del Consell, “ha sigut difícil però aplaudisc la valentia del President Ximo Puig perquè la salut està per damunt de tot i la prevenció en estos casos és vital”.

A primera hora d’este matí, el mandatari es reunia amb el regidor de Festes Sergio Burguet per a començar a traçar el full de ruta i prendre mesures. Este migdia Ramón Marí ha convocat al seu equip de govern i a esta hora es reuneix amb tots els treballadors i treballadores per a anunciar les mesures relacionades amb la prevenció i seguretat dels tècnics municipals, després de mantindre una conversa amb l’empresa de prevenció i riscos laborals de l’Ajuntament. Albal repartirà per tots els centres municipals gel desinfectant de mans i delimitarà la distància d’atenció al públic que haurà de ser mínim d’1,5 metres i que serà senyalitzada. El Govern aplicarà un pla de contingència i convocar el Comité de Seguretat i Salut.

Sobre les festes de Falles

Esta nit a les 20 hores el president de l’executiu informarà els presidents i la presidenta de les set comissions falleres i Junta Local Fallera (JLF), de l’ajornament dels festejos fallers que també afecten les activitats falleres que preveien els centres escolars, “és una mesura dràstica, difícil i dolorosa que esta nit en el casal de la Falla Poble abordarem amb el món faller local que sabem està molt tocat”, ha informat l’alcalde. Alguns dels anuncis que farà el govern esta nit a les falles és que els dotarà d’un espai municipal perquè depositen allí els seus monuments i que les carpes que hagen sigut instal·lades han de procedir al desmuntatge.

Sobre la residència municipal d’ancians

El consistori ha emés un comunicat als familiars de les persones que estan en la Residència Municipal d’Ancians on s’anuncia que les visites es posposen fins al 25 de març. En cas de voler mantindre contacte amb el resident, la visita es limita a una persona i haurà de produir-se en l’exterior de l’edifici i a una distància prudencial.

Sobre les activitats esportives, el desenvolupament d’estes depén de les decisions que prenguen les respectives Federacions, per la seua part Albal ha convocat per a este migdia a la responsable del Centre Esportiu Municipal AQA per a consensuar mesures preventives. El Consell ja ha anunciat que manté les vacances escolars de Falles.