Comença la instal·lació de plaques d’autoconsum solar en sis edificis municipals amb una inversió de més de 230.000 euros

Dilluns 15 novembre 2021 | Municipi

L’Ajuntament d’Albal implementa la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum, en sis edificis municipals, fidel al compromís de l’Executiu que presideix Ramón Marí, amb l’Agenda 21 Local, basat en la integració, amb criteris sostenibles, de les polítiques ambientals, econòmiques i socials del municipi.

A este projecte que conclourà a la fi d’any, el consistori destina 231.678 euros que seran finançats gràcies al Pla d’Inversions de la Diputació. Les plaques han començat a instal·lar-se en la reguarda de la Policia Local, en l’edifici de la Guàrdia Civil, en el Casal Jove, en el Poliesportiu La Balaguera, així com en els col·legis La Balaguera i Sant Carles. Es tracta d’immobles, amb elevada demanda energètica en horari diürn i que, al seu torn, presenten cobertes òptimes per a aconseguir les majors produccions energètiques amb el mínim retorn d’inversió. Amb esta iniciativa, mitjançant la qual s’instal·len un total de 160 watios d’autoconsum, Albal reduirà la factura de la llum, en almenys 60.000 euros anuals.

El consistori incentiva l’autoconsum

El ple d’Albal ha aprovat per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’ICIO, a partir d’una moció proposada des de la Regidoria d’Economia i Hisenda que dirigeix l’edil delegada MªJosé Hernández Vila. Així, la corporació dona llum verda a reduir l’impost fins al 75% amb l’objectiu de promoure la instal·lació d’elements d’energia solar per a l’autoconsum, en la seua aposta per la sostenibilitat i la responsabilitat econòmica municipal. Al temps, el consistori també incorpora la bonificació del 75% de la quota de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres a aquelles empreses que s’instal·len en el terme i contribuïsquen al foment d’ocupació.