Albal vibra per les Campiones del Món

Dimecres 23 agost 2023 | Ajuntament

Este passat diumenge la casa de la cultura va obrir les seues portes per a animar a la selecció espanyola femenina a conseguir la seua primera estrela de campiones del món i la segona per al país, després de l’aconseguida pel combinat de Vicente del Bosque en 2010. Des de les 11.30 hores, els aficionats van arribar a la Casa de la Cultura, a on a més van poder pintar-se la cara en els colors de la selecció gràcies a una zona de ‘pintacares‘ ubicada a l’entrada de l’edifici de tal manera que l’experiència anara completa.

Tretze anys hem esperat per a poder tornar a assaborir la glòria dels mundials i en el gol d’Olga Contreras, en el minut 29 de la primera part, les pràcticament 200 persones que es van concentrar en la Casa de la Cultura van fer que explotara d’emoció, però no va ser fins al xiulit final que l’alegria va acabar per desbordar-se animant a les jugadores de Jorge Vilda. El poble d’Albal va voler respondre així a la crida de l’entrenador de la selecció, que va demanar que Espanya es concentrara al carrer perquè les jugadores sentiren la calor des de tots els municipis del país.

Una iniciativa per part del consistori per a fomentar el deport femení i per a conscienciar de la necessitat d’eliminar les barreres i la discriminació per motius de gènere en tots els àmbits. L’alcalde d’Albal, José Miguel Ferris que va assistir al partit, junt al restant de la corporació, va valorar molt positivament esta classe d’iniciatives: “És molt important posar en valor i enaltir l’esforç que s’està fent impulsant el deport femení perquè siga tractat d’igual manera que el masculí”, a més va comentar que “La gran fita conseguida per les jugadores de la selecció segur que motivarà a moltes xiquetes a lluitar pels seus objectius i els seus somnis, i és un pas més per a conseguir la igualtat a tots els nivells”.

La copa del món viatja d’Austràlia a Espanya i segur que la fita conseguida a pur d’esforç, tenacitat i molt treball demostrat perquè este equip motivarà al futbol femení a seguir collint èxits i que la pedrera continue en creiximent en Espanya i en Albal.

Un dels objectius de la regidoria de deports de la localitat, que està baix la tutela de Azucena Muñoz, és posar endavant, la pròxima temporada, l’equip de futbol femení perquè totes les xiquetes i adolescents que vullguen practicar este deport puguen fer-ho sense tindre que anar a buscar les seccions femenines d’altres pobles: “En Albal hi ha moltes xiquetes i adolescents amants del futbol, però al no tindre equips femenins, busquen opcions en altres localitats. Per a evitar-ho, des de la regidoria de deports hem posat endavant un nou projecte per a que xiquetes i adolescents puguen jugar en Albal la pròxima temporada com sí que poden fer-ho en altres disciplines deportives”.