Albal informa sobre el projecte de reurbanització

Dijous 6 febrer 2020 | Ajuntament, Municipi

L’Ajuntament d’Albal ha donat a conéixer als seus veïns i veïnes el projecte de modernització de dues de les vies més importants de la localitat, els carrers Santa Anna-Sant Blai, les obres dels quals comencen dilluns que ve 10 de febrer i que tenen una inversió de 505.000 euros. El saló de plens va acollir ahir una reunió informativa, presidida per l’alcalde Ramón Marí, i que va comptar amb la presència de més de 50 persones que van acudir a escoltar en què consistix esta intervenció que pretén reordenar el trànsit per a guanyar en accessibilitat, que millorarà la il·luminació i imatge i que disminuirà considerablement el trànsit rodat per a redundar en la qualitat de vida dels residents en este barri situat al centre històric de la localitat.

El primer edil al costat de l’enginyer municipal, Óscar González, van explicar les particularitats d’este projecte que estarà acabat en uns cinc mesos. Per al president de l’executiu local, “modernitzar estos carrers era un compromís del meu govern amb el barri, un dels més antics dels nostres municipi”. Ahir es va posar a la disposició de la ciutadania perquè, mentre duren els treballs, consulten i aporten el que siga necessari per a millorar la intervenció i que esta resulte el menys incòmoda possible per als qui residixen en la zona.

La reordenació del trànsit: una prioritat

Per l’experiència d’esta zona, es tracta de vies de baixa qualitat urbana i amb voreres excessivament estretes que necessiten la seua ampliació per a garantir la seguretat i l’accessibilitat dels vianants. Així, Ramón Marí va anunciar que el nou carrer Santa Anna passarà a ser de sentit únic i el nou paviment reduirà la sonoritat al pas dels vehicles. S’instal·larà arbrat i tot el material urbà que siga necessari: papereres i bancs, entre altres elements. Es renovarà la xarxa d’aigua potable i eliminarà la barrera de contenidors que hi ha actualment davant del Mercat municipal que resta visibilitat a un dels edificis més singulars del poble. En este carrer es troben altres elements arquitectònics d’important valor com l’antic Ajuntament i la casa del Pare Carlos Ferris que, des del desembre passat, és propietat municipal després de la seua compra als hereus. Amb la reurbanització, estos immobles guanyaran en imatge i augmentaran el seu valor.

El Mercat ambulant estrena ubicació este dilluns

Una altra de les principals decisions ha sigut la de reubicar el mercat ambulant dels dilluns. Com els treballs s’allargaran –previsiblement- fins a juny, resulta necessari el tancament dels carrers on se situen els mercaders. Això, unit al fet que els comerciants fa temps que plantegen al consistori el canvi de localització de les seues parades a una altra zona del poble, ha portat a prendre esta decisió que serà efectiva a partir d’este dilluns 10 de febrer. El mercat ambulant se celebrarà entorn de les places Jardí, Constitució i Església. La reurbanització dels carrers començarà en uns dies i també obliga al canvi de sentit del carrer Eixample i la supressió de la parada d’autobús del carrer Santa Anna, la línia del qual es desviarà des del carrer Hernández Lázaro, fins a la plaça del Jardí, pel carrer Salvador Rodrígo.