Albal feminitza la seua llista de carrers incorporant huit noms de dones i el de Pedro Zerolo

Dijous 25 novembre 2021 | Ajuntament, Municipi

El ple de l’Ajuntament d’Albal ha aprovat feminitzar la seua llista de carrers, incorporant huit noms de dones que han destacat en la història, pels seus mèrits professionals. Nominacions a les quals també se suma la de Pedro Zerolo, el polític que més ha brillat per la seua defensa pels drets LGTBI i amb les quals la població pretén visibilitzar i contribuir a la lluita contra les desigualtats.

Així, en la sessió celebrada el setembre passat van acordar retolar les noves vies que s’han construït en el sector d’expansió industrial de Braç del Vicari i que retran homenatge al polític socialista al costat de la figura de María Moliner, autora del diccionari d’ús de l’espanyol, a Carmen Alborch, escriptora i política valenciana, a la filòsofa María Zambrano, a la religiosa i primera escriptora valenciana, Isabel de Villena, a l’escriptora Gloria Fuertes i a la científica Margarita Salas i a l’escriptora valenciana i dues vegades Premi Planeta, Concha Alós.

Esta proposta també naix per a donar resposta a una doble reivindicació que va rebre l’alcalde d’Albal Ramón Marí. D’una part dels estudiants de l’IES d’Albal que, l’any passat van realitzar un estudi liderat pel professor Wilson Ferrus en el qual assenyalaven la falta de noms de dones en la llista de carrers local. Esta investigació va apuntar que només el 5,8% dels carrers de la localitat portaven nom de dona. L’alcalde es va comprometre a donar una solució progressiva a esta reivindicació acadèmica. D’altra banda, el Col·lectiu per la Sororitat d’Albal també ha elevat esta petició a l’Executiu de Ramón Marí i que ha començat a donar resposta.

Recentment, el municipi també va obrir les portes del Centre de Dia a què ha batejat amb el nom de la prestigiosa doctora Anna Lluch.