Albal estalviarà més de 268.000€ en llum

Divendres 15 novembre 2019 | Ajuntament

15Amb l’objectiu de reduir el consum energètic de tot l’enllumenat públic d’Albal, obtindre un estalvi econòmic important en la facturació elèctrica i contribuir a preservar els recursos energètics del planeta, l’Ajuntament torna a invertir 350.0000 euros en la segona fase de la instal·lació de lluminàries tipus LED. Esta quantitat se suma a la mateixa que el consistori va destinar a la primera fase i que va concloure abans de l’estiu. En total, la localitat ha dedicat 700.000 euros del seu pressupost al canvi de les bombetes.

Els treballs de la segona fase s’iniciaran este dilluns 18 de novembre i estaran conclosos en tres mesos, amb esta intervenció es completa al cent per cent la instal·lació de les noves lluminàries en tota la població i esta fase inclou totes els parcs i jardins, les zones de nova construcció com La Balaguera, Santa Anna i els polígons industrials. Hui s’ha signat a l’Ajuntament el contracte del subministrament dels equips de tecnologia LED que estarà en mans de l’empresa Muntatges Elèctrics Esber SL. El seu representant, Alicia Escobar, i l’alcalde Ramón Marí han rubricat l’acord en presència del Secretari Antonio Montiel.

La  implantació de la tecnologia LED en el sistema municipal d’enllumenat públic ha comportat la substitució de 2.500 punts d’enllumenat públic. El cost anual d’energia estalviada en enllumenat públic en la fase d’intervenció és de 268.754€/any i l’estalvi pel manteniment de l’enllumenat és 15.000€/any. Albal redueix 1075MWh/any d’energia i 3.348Tn/any d’emissions de gasos efecte d’hivernacle reduïdes a l’atmosfera. Les lluminàries tenen 15 anys de garantia.

L’alcalde d’Albal, Ramón Marí, ha assegurat que substituir els antics fanals “era necessari i possibilitarà un important estalvi de la factura de la llum per al consistori, al mateix temps que disminuïm el consum energètic i reduïm les emissions de CO2”.