Albal, Beniparell i Massanassa per la infància

Dimecres 5 febrer 2020 | Social

Des de 2004, Albal, Massanassa i Beniparrell comparteixen sinergies en matèria d’ajuda a la infància, l’adolescència i la família, i des de fa 15 anys que mantenen un conveni de col·laboració per a oferir un servei mancomunat que atenga necessitats específiques d’este sector de la població. Els Serveis Socials coordinen els equips específics d’intervenció per a la infància i l’adolescència (EEIIA) i paren atenció psicològica i social als demandants. En l’actualitat este servei atén 40 famílies amb xiquets i joves en risc d’exclusió o en situació de vulnerabilitat.

L’Ajuntament d’Albal va acollir ahir la signatura del conveni de col·laboració intermunicipal en el programa EEIIA per a 2020 i la duració del qual és de dos anys. La rúbrica va estar a càrrec dels alcaldes dels tres municipis: Ramón Marí (Albal), Paco Comes (Massanassa) i Salvador Masaroca (Beniparrell) i permet reduir despeses de gestió i maximitzar esforços. Este projecte compta amb una subvenció de la Generalitat a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

L’equip EEIIA té caràcter interdisciplinari, és d’àmbit municipal i són els Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica els encarregats de la derivació de les intervencions que consideren pertinents. Segons expliquen fonts municipals, l’objectiu és la intervenció amb les famílies i els menors per part de professionals especialitzats que es troben en una situació de vulnerabilitat, risc, desemparament o amb mesures jurídiques de protecció, i amb quantes altres persones es considere necessari intervindre per a aconseguir l’o els objectius en el pla de treball.

Les actuacions dins de la intervenció podran ser individuals, familiars o grupals i es realitzaran a través de les tècniques d’orientació psicosocial, mediació i psicoteràpia, i la finalitat de la qual serà la consecució dels objectius plantejats després de la valoració i diagnòstic de la situació.