Villar del Arzobispo s’interessa pel projecte de radiodifusió d’Albal i projecta la creació d’una emissora local

Dijous 1 juliol 2021 | Ajuntament, Municipi

Albal ha rebut este matí la visita de l’alcaldessa de Villar del Arzobispo, Maria Ángeles Beaus, que ha acudit acompanyada de la directora de la seua ADL, Sara Requeni. Volien conéixer el projecte de l’emissora municipal del municipi governat per Rarmón Mari que s’ha reunit amb la mandatària socialista a l’Ajuntament, al costat de la Coordinadora de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) i responsable del Departament de Comunicació, Pilar Moreno, i la directora de la ràdio local, Anabel Pastor Talavera.

Ràdio Sol Albal compleix més de 30 anys de vida sent una de les emissores de referència de la Comunitat Valenciana. En l’última dècada va fer un pas més en la professionalització del projecte, hui dia consolidat gràcies al seu full de ruta basat en el servei públic, en el seu model de participació, proximitat i orientat a garantir la informació a la seua ciutadania. Va formar part del naixement de la XEMV, entitat abrigada en 2016 per la FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies), una fita històrica per a la seua vigorització.

Després del seu pas pel consistori, la presidenta de Villar del Arzobispo ha pogut conéixer les instal·lacions de la ràdio i ha felicitat els seus responsables pel model que duu a terme Albal. MªÁngeles Beaus ha comptat hui per als informatius de l’emissora que la crisi sanitària de la COVID-19 ha reforçat la seua idea de creació d’un mitjà de comunicació local “que de participació i informació d’interés per a la ciutadania”. Encara que assegura que les xarxes socials municipals “han fet un paper fonamental”, ha comentat que és un projecte que també li han plantejat alguns sectors de la població, “som un poble viu, amb un teixit associatiu molt potent, que té moltes coses a contar i compartir”, ha conclòs.

Villar del Arzobispo hauria celebrat enguany el 40 aniversari de les seues festes insignes de Carnestoltes que continuen confinades per la pandèmia però la presidenta confia que l’any vinent puguen tornar a la normalitat. La presidenta del seu consistori ha aprofitat els micròfons de Ràdio Sol per a obrir les portes del seu municipi als valencians i valencianes per a disfrutar dels seus paratges, la seua hostaleria i gastronomia, “el nostre principal motor econòmic”, ha remarcat. La primera edil ha marxat d’Albal amb el desig de dotar a la seua ciutadania d’una ràdio de poble “que informe, entretinga i de participació, una ràdio que per descomptat se sumarà a la XEMV per a ajudar en la vertebració de la Comunitat”, ha emfatitzat.