“Viles en flor” torna a premiar la política mediambiental d’Albal

Dijous 10 desembre 2020 | Municipi

Per segon any consecutiu, Albal ha sigut distingida amb el Premi Viles en flor, en la categoria de tres flors. A causa de la situació sanitària, el certamen de 2020 no s’ha celebrat amb un acte públic, l’entitat ha optat per fer el lliurament als ajuntaments guardonats.

En alcaldia, el president del consistori, Ramón Marí i el regidor de Medi Ambient, José Arias van recollir el premi, acompanyats del Director i l’Enginyera del Centre Verd, Raúl Aznar i Nuria Calero.

Esta edició ha tornat a valorar les polítiques que, en matèria mediambiental, executa el municipi. Entre elles, la qualitat en la gestió i manteniment dels seus espais verds, d’elevada diversitat. Viles en Flor reconeix els pulmons verds d’Albal que el situen entre un dels municipis amb més metres quadrats d’espais bio saludables per habitant. El Bosc Mediterrani és un d’ells, al costat dels 35 parcs infantils multifuncionals que inclouen el Parc de la Balaguera i el Benamá, el segon més gran de la localitat, amb 25.000 metres quadrats, que quan consolide la seua vegetació s’obrirà al públic.

Viles en flor és una iniciativa internacional impulsada en la Comunitat Valenciana per ASFPLANT (Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola), amb la qual col·laboren la Generalitat i la Diputació de València.