Unió política a Albal contra la COVID-19

Divendres 29 maig 2020 | Ajuntament

Albal va viure ahir un dels plens de bona governança, els actors polítics de l’Ajuntament que presideix Ramón Marí van escenificar una jornada exemplar, que no és ni més ni menys que el que la ciutadania espera dels seus dirigents i més en temps de crisis. La localitat va celebrar un ple ordinari i entre els acords destaca l’aprovació, per unanimitat, d’una declaració institucional que recull totes les mesures d’índole econòmic, social i cultural que s’han pres per a pal·liar els efectes de la crisi provocada per la COVID-19. Era la primera sessió que se celebrava de manera presencial després del decret de l’estat d’alarma i es va desenvolupar amb totes les mesures de seguretat i higiene pertinents.

La corporació local està conformada pel tripartit del govern (PSPV-Compromís-Unides Podemos) i l’oposició representada pel Partit Popular, Avant Albal i Ciutadans i, davant esta situació declara que se senten en l’obligació de superar les discrepàncies polítiques, “i treballar junts per a donar resposta i fer front a les conseqüències més immediates d’esta crisi”, segons es recull en el document rubricat.

En l’àmbit econòmic Albal ha destinat 412.000 euros a pal·liar els efectes de la policrisis, per a això ha fet falta un treball transversal entre els departaments municipals per a modificar els seus pressupostos i fer front a l’ajuda social.

Albal suspén les seues Festes Patronals
Un altre consens molt saludable és el d’haver donat participació als col·lectius festius, socials, culturals i esportius en la presa de decisions sobre la cancel·lació de nombrosos actes, per a evitar la propagació del virus i davant la incertesa de l’avanç de les fases. En este sentit destaca la suspensió de les Festes Patronals que la població celebra al juliol, una decisió que ha sigut secundada pels Festers i Festeres de Santa Anna els qui han confirmat a l’Executiu que continuaran presidint el col·lectiu per a poder disfrutar de la festa que ha quedat confinada fins a 2021.

El ple d’anit també va servir perquè les formacions posaren en valor el treball dels serveis essencials, de col·lectius, persones anònimes i empreses locals que no han dubte de mostrar la seua solidaritat i professionalitat durant la crisi. Albal ha anunciat que quan es puga celebrarà un acte institucional que pose en valor i reta homenatge a totes aquestes persones.

L’alcalde, Ramón Marí, ha manifestat el seu orgull per l’aprovació de la declaració institucional d’Albal, “és hora de demostrar per a què serveix la política i situar-nos al costat de la ciutadania que l’està passant malament per un virus terrible i desconegut que no ha de viure angoixada i espantada per la confrontació política sinó tranquil·la i esperançada de saber que estem al seu costat”. El ple va concloure amb la celebració d’un minut de silenci per les víctimes del coronavirus.