Una nova temporada de pluralitat i servei públic en Ràdio Sol Albal 93.7 FM

Dilluns 4 octubre 2021 | Ajuntament, Municipi

Amb més de 30 anys d’història i sent l’emissora més veterana de la comarca, Ràdio Sol Albal 93.7FM enceta una nova temporada amb 80 col·laboradores i col·laboradorss que fan possible 60 programes, 21 de producció pròpia i 40 de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV). Hui, a les 13.30 hores, s’encén la taula d’emissions amb la señal d’online per oferir, una temporada més, gran varietat de continguts i on el servei públic és la bandera i que cobra sentit en moments històrics com el que hem travessat i travessem degut a la crisi sanitària. Notícies, proximitat, cultura, humor, falles, participació, ecologia, esports i reportatges són part del menú de la ràdio pública, a més de la bona música. La ràdio, dirigida per la periodista Anabel Pastor en sintonia amb el Departament de Comunicació amb Pilar Moreno al capdavant, ha celebrat el Consell de l’emissora previ a la posada en marxa de la nova singladura. A este òrgan al qual es convoca a tota la corporació, va comptar amb la presència dels portaveus del govern Maria José Hernández (PSPV), David Ramón (Compromís) i José Arias (Unidas Podemos), presidida per la regidora delegada de la ràdio local, Anna Duato i per banda l’oposició només va acudir el popular Valero Eustaquio.


Poesia, remember i educación en familia: novetats de la temporada.- La pandèmia ha despertat les ganes per fer ràdio. Als espais habituals de la casa radiofònica albalenca s’afegeixen altres com ara “Sona València”, amb sessions de música dels 90 i electrònica per als caps de setmana. També s’incorpora ‘Contant i Cantant’ de Vicen Espí, amb la col·laboració de l’associació poètica ‘Paraules al vent’ on podrem escoltar lectures de relats i poesia; o ‘La vida secreta de les famílies’ amb la veu de Sandra Merchán amb qui descobrirem diferents dinàmiques basades en el projecte ‘Educant en família’. Espais com ‘El Rincón del Arte‘, ‘Creu Roja, més a prop teu’, ‘La Veu dels Grans’ en col·laboració amb la Universitat dels Majors de Florida Universitària, ‘La Trinchera‘, ‘Coral de Veus’, Mundo Mestalla per a conéixer tota l’actualitat del València C.F; ‘SolyPop‘, ‘El Guateque’ amb més de 25 anys en antena, ‘Camins Sostenibles’ i el magazín ‘Un Fum de Veus’, presentat per Vicente Burguete i Rosa Álvarez, repeteixen el seu compromís amb la ràdio de casa, conformant una gran família radiofònica, que suma un total de 21 espais realitzats en les instal·lacions de Ràdio Sol.
Esta nova etapa continuarà tenint per bandera la pluralitat, la transparència i el servei públic, valors que han marcat la trajectòria de l’emissora i que continuaran presents gràcies a espais com ‘Parlem de tu’, ‘Tinc una pregunta per a l’alcalde’ o ‘La nostra corporació’, que segueix de prop el panorama polític de la localitat. Amb caràcter més informatiu i de proximitat, la ciutadania podrà continuar escoltant els butlletins de notícies, presentats per Anabel Pastor —coordinadora de l’emissora—, que des de les 13.30 hores i de dilluns a divendres, mantenen a la població al corrent sobre l’actualitat local.

Juntes Fem Xarxa.- esta programació, se sumen els més de 40 espais que comparteix la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, entitat de la qual forma part Ràdio Sol Albal i que presidida per Pilar Moreno. De la mà d’este col·lectiu, abrigat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i À Punt Media, ha nascut l’emissió del magazín ‘El Rall’. S’emet diàriament, de 12.05 a 13.30 hores, conduït per Clara Castelló i Helena Montaner, un espai farcit de veus, accents, històries i infinitat de continguts on les valencianes i els valencians, són els protagonistes.
Aposta pel valencià


La promoció i l’ús del valencià és un altre dels fonaments de l’emissora, amb més de 100 hores setmanals de programació en llengua valenciana, Ràdio Sol Albal ha tornat a ser una de les ràdios de titularitat pública que més ajuda ha rebut per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), entitat que ha atorgat a Albal 2.238 euros pel foment de la comunicació en valencià.


La ràdio que s’escolta i veu a les xarxes socials.- La pujada imparable de seguidores i seguidors de les xarxes socials municipals que, en el cas de la ràdio, té presència a Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox, fan possible que la ràdio de casa només puga ser escoltada i també vista.