Sopar Solidari i representació musical preparat per l’associació Amics de Fontilles d’Albal

Dimecres 2 agost 2023 | Ajuntament

Este dimecres 2 d’agost se celebra en la plaça de la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels el tradicional sopar solidari que organisa l’associació Amics de Fontilles d’Albal la recaptació de la qual anirà destinada a ‘Stop Lepra en Benga, Malawi’. Benga és una zona rural, que situa al sur oest del llac Malawi, allí, gran part de les persones patixen malalties que estan relacionades directament en la penúria, com la sarna, l’impetigen i la lepra. L’ajuda que es recapte anirà destinada a controlar tots els casos de lepra i a trencar la cadena de transmissió de la malaltia en la zona.

Al sopar assistirà Alicia Puchalt Giner, vicepresidenta de la Fundació Fontilles i descendent de la família del Pare Carlos Ferris. Alicia és una de les encarregades de mantindre viu el llegat del Pare Ferris a través de la fundació que, des de fa més de 110 anys, treballa per la salut de les persones més vulnerables i desateses, sent fonamental el seu paper en l’eliminació de la lepra en Espanya i exportant tota la seua experiència a països a on la malaltia encara no està erradicada.

En l’actualitat, implementa la seua llavor des d’un enfocament local, oferint atenció sanitària a persones majors dependents, persones discapacitades i malalts crònics a través del Centre Geriàtric Borja i del Centre Ferrís de Diversitat Funcional; fins a lo global, a través d’iniciatives de cooperació internacional, oferint atenció integral a persones afectades per lepra així com malalties oblidades, facilitant el progrés i la millora sanitària i de les seues condicions de vida.

L’associació Amics de Fontilles d’Albal i la seua presidenta, Rosa Romaguera Navarro, volen invitar a tots els veïns d’Albal, en la nit de hui, a ajudar en la recaptació de capital a través dels tiquets del sopar i per mig de donatius i a conéixer el seu full de ruta per als pròxims mesos i alguns plans de treball futurs que estan en camí. Els tiquets del sopar es poden adquirir en Carniceria Tere i en Univers Dental. Després del sopar podrem gojar d’una exhibició de ball i de les actuacions musicals d’Encarna ‘la Billet’, Juan Romero ‘Nadal’ i Salvador Palomares acompanyats per la guitarra de Vicent Marco.