Relleu generacional en la consergeria del col·legi Sant Blai

Dimarts 7 setembre 2021 | Educació, Municipi

El col·legi Sant Blai inicia curs escolar amb relleu generacional al capdavant de la consergeria, fa uns dies que Eva Santiago ha substituït en este càrrec a Salvador Palomares, qui ocupara este lloc per 43 anys. La jove, signava el seu contracte, la setmana passada, al costat de l’alcalde de la població Ramón Marí, qui li ha desitjat molta sort i amb qui ha compartit la responsabilitat de contribuir al benestar dels 120 estudiants matriculats en el centre de primària més antic de la població, on s’ha format part de la ciutadania.

Eva Santiago va accedir al seu nou treball després d’un procés selectiu, a través del qual va aconseguir la plaça com a funcionària a l’Ajuntament d’Albal. Llicenciada en psicologia i amb un màster en ‘Rendiment i abandó escolar’, l’albalenca de 30 anys comença una nova etapa sentint-se “il·lusionada i afortunada, esperant que la comunitat educativa m’aculla com a part d’esta família”. En l’àmbit laboral, la seua família representa la cara i la creu de la vida, el seu pare Regino Santiago és l’enterramorts municipal, qui acomiada als veïns i veïnes que descansen en pau per sempre. Eva, no obstant això, treballarà entre el rebombori, la innocència i l’alegria dels menors, que inicien els seus cicles vitals entorn de l’escola.

Salva, conserge des de 1978

L’històric conserge del centre educatiu s’acomiadava del seu càrrec el juliol passat, per la seua jubilació, organitzant una festa d’agraïment a la qual va assistir la corporació i bona part del centre on ha treballat des de l’1 juliol de 1978. Ara, a un dia de l’inici del nou curs acadèmic 2021-22, ‘El Xocolate’ —com se’l coneix popularment al poble— ha passat uns dies al costat de la seua substituta, per a explicar-li el funcionament del centre i entregar-li les claus que tenia en el seu clauer més de quatre dècades. En el seu adeu ha recordat el seu primer dia en el col·legi Sant Blai, “vaig agafar una granera i vaig començar a esgranar el pati i netejar les zones verdes”. Assegura haver-ho cuidat, com si fora la meua pròpia casa, “gràcies a este treball he pogut portar avant a la meua família a la qual em dedicaré ara plenament”, conta. El comiat del veterà conserge es va produir en un moment agredolç i que enguany havia fet front a un altre comiat que també marcarà la seua vida, l’adeu a la seua dona que va morir víctima de la COVID-19.