Pares i joves proposen la creació d’una unitat municipal de prevenció de conductes addictives

Dilluns 9 novembre 2020 | Educació, Municipi

Albal ha acollit quatre jornades de formació dirigides a pares, mares i joves d’entre 14 i 15 anys amb l’objectiu d’acostar-los als recursos més pròxims amb els quals compta el municipi en matèria d’oci i temps lliure, salut, educació i ocupació, entre altres. Estan promogudes per la Diputació i també pretenen prémer les necessitats ciutadanes per a millorar, promoure o incrementar aquells serveis que consideren necessaris per a una convivència harmònica, responsable i saludable entre la població juvenil.

En els tallers, les famílies van plantejar la necessitat de generar més espais d’oci alternatiu relacionats amb la música i l’esport, així com la iniciativa de crear a nivell municipal una Unitat de Prevenció de Conductes Addictives que actue com a nexe entre tots els recursos que hi ha per a joves i s’establisca com un canal pròxim de comunicació , orientació i informació per als adolescents. Una altra de les propostes va ser que es dote de la figura d’un psicòleg, expert en conductes juvenils, que els ajude a desenvolupar conductes sanes i proactives.

En el taller de famílies es va posar l’accent en la importància de l’establiment de límits i pautes en l’educació des de casa , necessaris per a l’adequat desenvolupament integral dels xiquet/as.