Obres Públiques proposa a Albal l’habilitació d’un voral per als vianants, que discórrega contigu al pont de la CV33, per a dotar de seguretat l’accés dels joves a una discoteca situada en el polígon

Dimarts 12 juliol 2022 | Municipi

L’alcalde d’Albal Ramón Marí ha aconseguit el compromís de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a garantir la seguretat dels adolescents que accedeixen a una discoteca situada en el Camí de la Marjal, en el polígon industrial, al costat de les rotondes d’accés a la Pista de Silla. Cada cap de setmana, desenes de joves acudeixen al local nocturn travessant les vies del tren.

La proximitat de la sala als municipis d’Albal i Catarroja provoca una peregrinació de xics i xiques que opten per acudir a peu. Han de realitzar un recorregut d’uns 20 minuts des del nucli urbà, un trajecte carregat de perill pel trànsit existent a altes hores de la nit, en plena carretera CV-33, que rep els vehicles procedents de la V-31, i on la il·luminació també és escassa. Uns altres utilitzen el pas anterior a la CV-33, on per davall del pont també és possible travessar les vies que manquen de clos fins al polígon industrial, salvant el terraplé de pedres. Des d’ací han de travessar la carretera per a arribar a la discoteca. L’absència d’il·luminació en este tram augmenta el risc, alguns d’ells utilitzen les llanternes dels seus mòbils, encara que una vegada en la zona empresarial ja hi ha lluminàries. L’altra opció que els queda per a arribar a la discoteca sense fer ús del vehicle privat és passar pel pont que salva les vies i per on va tot el trànsit rodat o també utilitzar el túnel de Catarroja per a vehicles, i des d’allí recórrer el polígon industrial d’Albal fins al seu destí.

Anys demanant una solució
El primer edil assegura que fa anys que demana una solució a Adif i ha traslladat aquest assumpte a Obres Públiques, fa uns dies va ser rebut pel subdirector general de Mobilitat, Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Josep Llin qui ha proposat habilitar el voral, que discorre contigu a la carretera per a reconvertir-lo per als vianants i segur, a través del clos, senyalització i il·luminació donant resposta a una demanda “urgent”, assenyala Marí.

L’Ajuntament ja va haver d’actuar fa dos anys en els voltants de la rotonda de la CV-33 que condueix a Torrent i Albal davant el temor dels pares d’adolescents per la ubicació, a l’altre costat, en el nou polígon industrial, d’un conegut restaurant de menjar ràpid que es va convertir en un focus d’atracció per als joves de la localitat i de municipis veïns que acudeixen a peu. Les instal·lacions elèctriques d’este tram no són totes de competència municipal, el manteniment d’algunes d’elles correspon a la Generalitat pel que l’alcalde va sol·licitar a la Conselleria de Rehabilitació i Regeneració Urbana la celeritat en l’actuació.

El consistori, per part seua, va instal·lar llums en els quatre passos de zebra que discorren al voltant d’esta circumval·lació i es van augmentar els fanals. Esta zona és una de les més freqüentades per la joventut. Ara, l’objectiu és el d’aconseguir un camí segur per als joves que es desplacen fins a la coneguda discoteca i voltants. En estos moments, amb càrrec també a la mateixa Conselleria, Albal conclou els treballs que milloren i doten de seguretat l’accés a la zona industrial de Braç del Vicari, amb més senyalització horitzontal i lluminosa.