Més de 40.000 euros destinats a la construcció d’unes graderies més àmplies i accessibles en el municipal Pepe Paredes

Dilluns 13 setembre 2021 | Municipi

La pilota ha començat a rodar en el camp de futbol municipal d’Albal i l’ha fet estrenant graderies “més àmplies, més segures i més accessibles”, així ho ha destacat l’alcalde Ramón Marí, qui informa que l’Ajuntament ha invertit 40.386,40 euros en este projecte, “que respon a una demanda de l’Albal CF”, explica. Per a executar-ho, la localitat ha utilitzat part de l’ajuda que la Diputació de València va atorgar al municipi, a través del Pla d’Inversions 2020-21 i que ascendeix a 820.000 euros.

Els treballs van finalitzar dimarts passat perquè l’escola municipal de futbol poguera començar els seus entrenaments l’endemà. Un total de 140 esportistes i 12 equips conformen l’entitat que este passat cap de setmana també s’estrenava en les competicions amistoses, a més l’amateur es disputava l’accés a la Copa del Rei 2022-2023, però va perdre en la tanda de penals contra el FBCD Catarroja.

El municipi està en plena transformació

La localitat de l’Horta Sud es troba en plena transformació, no sols per l’execució de l’estació de tren, les obres del qual es preveu concloguen enguany i que es construeix amb fons de l’ADIF i del propi Ajuntament sinó per uns altres més de 30 projectes que estan en marxa. Albal va aprovar destinar quasi 3 milions d’euros del romanent del seu Pressupost General a transformar, modernitzar, millorar la vida de la seua ciutadania i del seu patrimoni.

L’Executiu ha anunciat la restauració de la Torre àrab del segle XI únic Bé d’Interés Cultural del municipi, i este estiu va realitzar una important intervenció en l’ermita Santa Anna, per a eliminar humitats del temple.

Les obres de la tercera fase del centre històric comencen esta setmana

En el full de ruta de 2021, també es troba la tercera fase de modernització del cas històric, que inclou la semipeatonalizació dels carrers Lluna, Massanassa i del Mercat, els treballs del qual comencen esta setmana amb la signatura del replanteig. També es preveu la posada en marxa del concurs d’idees per a la transformació de la plaça del Jardí, així com la rehabilitació de la Casa de Cultura, amb l’ampliació de la sala d’assajos, els treballs dels quals conclouen a l’octubre. La rectificació de les voreres de la zona de la Balaguera, que s’han deteriorat per les arrels dels arbres, també s’ha représ al setembre.

Mobilitat i esport

El Bosc Mediterrani, rebrà més de 40.000 euros per a fomentar el pulmó verd, com a centre d’educació mediambiental, es canviarà tota la seua senyalística i modernitzar les aules. El paratge natural Santa Anna, disposarà un nou carril bici d’un quilòmetre, que la connectarà amb l’AVE, amb una important dotació de quasi 100.000 euros. Destaca i ha sigut rebuda, de manera molt positiva per part de la ciutadania, la creació d’una zona de paellers en l’antiga Tabacalera.

L’acció social també s’emporta un pessic de la modificació extraordinària del crèdit, amb un augment de 14.000 euros destinats a prestacions bàsiques incloses en el programa ‘Albal Incluye‘ i una altra partida de 20.000 euros destinada a la modernització i el suport al comerç local. El Govern de Marí ha invertit 15.000 euros en els centres escolars, on ha creat més espais recreatius i construït una sala de reunions en el Sant Blai, durant les vacances estivals, a més adquirirà un nou vehicle elèctric per a la brigada d’obres.