Més de 100 persones participen en el Dia del Llibre telemàtic i radiofònic

Divendres 23 abril 2021 | Cultura

Fomentar la lectura i posar en valor el paper dels llibres i la literatura al llarg de la història és el principal objectiu del 23 d’abril, triat per la UNESCO en 1995 per a celebrar el Dia Internacional del Llibre. La COVID-19 continua afectant diverses commemoracions però ha tret un costat positiu, que es fomente la creativitat i imaginació.

Lluny de silenciar el Dia del Llibre, Albal ha celebrat la jornada gràcies a les possibilitats que ofereixen les noves eines. Des de la Regidoria de Cultura que presideix David Ramón, es va fer una crida, a través de les xarxes socials municipals i grups de difusió locals per a fomentar la participació, es demanava que la ciutadania enviara un àudio o un vídeo dramatitzant un fragment d’un llibre per a difondre’l després a través dels mateixos canals. La iniciativa que ha estat conduïda des de la Biblioteca Municipal, en col·laboració amb l’Oficina de Promoció del Valencià i el Departament de Comunicació s’ha saldat amb més de 100 participants, entre els quals es troben l’alcalde Ramón Marí, la portaveu del Govern, Maria José Hernández i l’edil de Cultura o la responsable de la Biblioteca, Marisol Rotglà.

Coincidint amb el Dia del Llibre, este divendres 23 d’abril, la Casa de Cultura serà l’escenari de “Circontes”, a càrrec de la companyia ‘A la lluna. Art i entorn’.

El Dia del Llibre, sona per les ones municipals
Ràdio Sol Albal s’ha convertit en l’altaveu de la jornada. Este 23 d’abril ha emés un programa especial on s’han pogut escoltar les veus de tots els participants en la jornada, més d’un centenar. Al llarg de la setmana, en la sintonia de la ràdio municipal també s’han emés les col·laboracions d’escriptors de la localitat com Vanesa Navarrete, autora de ‘El rincón de la poesía’ o K.H. Baker escriptora de ‘KOMPLOTT: Red de infortunios’. L’Escola Municipal d’Adults (EPA) també ha promogut un ‘Concurs de microrelats i micropoemes’ i l’institut de secundària (I.E.S Albal) ha promogut, al costat de l’Ateneu d’Albal i el la ‘Papereria El Pigall’, un ‘alliberament de llibres’, contribuint en la promoció de la jornada que s’ha estés a totes les edats i sectors locals.