Marc Marí és el guanyador del Concurs Digital Infantil de Aqualia en la localitat

Dijous 23 febrer 2023 | Educació, Municipi, Social

L’Ajuntament d’Albal i Aqualia han entregat el premi del Concurs Digital Infantil, que enguany es va convocar sota el tema “Aqual i ODS6, en el nou repte Aqua-olímpic”, entorn del site www.aqualiayods6.com. Estaven cridats a participar els xiquets i xiquetes que cursen 3r i 4t de Primària dels centres escolars de la localitat. L’alcalde Ramón Marí, acompanyat pel responsable de Aqualia en el municipi, Rafael García, han entregat el premi al finalista de 10 anys Marc Marí que estudia en el col·legi Santa Ana i San José de la Muntanya, que ha aconseguit una targeta per a l’adquisició de material esportiu.

Són molts els elements que inclouen la creativitat de Marc, segons ell mateix ha explicat davant el primer edil: “Cascades, centrals d’aigua, depuradores i efectius de Aqualia que contribueixen al fet que el subministrament de les grans ciutats i pobles com Albal, tinguen els recursos que necessiten seguint el cicle de l’aigua”.

Les Aqua-Olimpíades han servit de teló de fons per a explicar als més xicotets l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Enguany el llenç del dibuix consistia a dissenyar una escena de la seua pròpia ciutat Aqua-Olímpica, en la qual havien de contestar amb èxit, abans de començar a treballar sobre el llenç, a tres preguntes relacionades amb la labor que exerceix Aqualia i la seua implicació i acompliment a l’hora de cuidar el planeta. “Gràcies a concursos com aquest podem conscienciar als més xicotets de fer un ús responsable de l’aigua”, ha afirmat el responsable del servei a Albal.

El consistori i Aqualia agraeixen a tots els xiquets participants la seua creativitat i esforç i informen que continuaran desenvolupant iniciatives com aquestes que difonguen el sentit de responsabilitat, que el conjunt de la societat ha de desenvolupar respecte a l’ús de l’aigua, a través dels més joves.

El concurs, que ha proporcionat 4.500 hores de formació digital en l’últim any amb més de 8.200 treballs presentats en aquesta edició, s’emmarca en el conjunt d’iniciatives que regularment desenvolupa Aqualia amb col·legis, instituts i centres universitaris per a donar-los a conéixer les fases del cicle de l’aigua i educar en un ús i consum més responsable d’aquest recurs. El Concurs Digital de Dibuix Infantil és una mica més que un certamen. En aquests ja 20 anys de la seua celebració, ha aconseguit formar a diverses generacions en la importància de l’aigua i el treball que hi ha darrere d’obrir l’aixeta i comptar amb aigua de qualitat. Perquè el que s’aprén i s’interioritza de xiquet, no s’oblida.